Српски  Magyar 

Нови поклони и новчана помоћ за новорођене бебе

Општина Србобран наставила је данас са традиционалном акцијом даривања новорођених суграђана. Овога пута подршку локалне самоуправе, новчану и робну, добило је 38 новорођених беба, а поклоне младим родитељима доделили су Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, и Савка Лазић, председница Удружења "Рука спаса", које окупља вредне жене спремне да помогну на сваком месту. Редовни учесник ове хумане акције је и Центар за социјални рад општине Србобран.

Добродошлицу младим родитељима бебама, њиховој нешто старијој браћи и сестрама, први је пожелео председник општине Радивој Дебељачки.

"Изузетно ми је задовољство сваки пут када су нам гости родитељи тек рођених беба, то је прилика када смо сви насмејани, а ја са задовољством добродошлицу желим нашим новим суграђанима. Захваљујем се Центру за социјални рад и Удружењу 'Рука спаса' са којима имамо јако добру сарадњу, а резултат свега тога је данас ту. Уз новчану помоћ, за 38 беба смо по први пут обезбедили столице које се користе за храњење деце, и разну другу додатну опрему за новорођенчад. Желео бих да истакнем посебно залагање локалне самоуправе која је увек на услузи када је најпотребније, а једна од таквих ситуација је управо та када на свет дође наш нови суграђанин или суграђанка, и у том моменту важно је да родитељи осете подршку са наше стране. Из буџета издвајамо одређена финансијска средства да помогнемо родитељима свих новорођенчади са територије наше општине. За свако новорођено дете издвајамо по 20.000 динара, уколико је у питању самохрани родитељ 40.000 динара, и тај новац увек буде веома брзо уплаћен. За развој сваког детета најважнија је љубав и сва топлина коју пружа породица, али исто тако важно је и да локална самоуправа пружа подршку и буде на услузи свим нашим грађанима. Трудићемо се да кроз систем образовања и друге институције будемо на услузи родитеља, као и да омогућимо да свако дете свако дете живи, образује се а затим и ради и привређује у нашој локалној средини", рекао је Дебељачки, и изразио наду да ће бити још више оваквих догађаја и више деце, јер је то најважније.

Присутне је испред Удружења "Рука спаса" поздравила Савка Лазић. "Наше удружење покренуло је ову акцију помоћи родитељима новорођених беба. Даривали смо свако новорођенче са неопходним реквизитима и нашим рукотворинама - капицама, чарапицама, рукавицама, са жељом да у нашој општини буде што више беба. Локална самоуправа подржала је акцију и издвојила значајна средства за нове, вредне поклоне. Акцију је подржао и Центар за социјални рад, сви су јој се радо прикључили и верујем да ће дуго трајати", рекла је Лазић.

Службени лист