Српски  Magyar 

Посета малишанима три вртића ПУ "Радост"

Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, заједно са сарадницима обишао је данас поводом Дечије недеље малишане у три вртића Предшколске установе "Радост". Уз размену поклона, сусрет је био прилика да се још једном гласно чују потребе деце свих узраста, али и јавно промовишу права деце и њихова улоге у друштву.

"У току је Дечија недеља и користимо прилику да обиђемо забавишта на територији наше општине, да поразговарамо наравно са директорком Предшколске установе ‘Радост’, такође и са васпитачима. Желимо да имамо праву слику о томе како деца проводе своје време у вртићима, какви су услови за рад и боравак, што мислим да је приоритетно. Деца су у сваком смислу апсолутни приоритет наше локалне самоуправе, њима мора да се обезбеде услови за срећно детињство, а вртићи су полазна тачка и зато заслужују да се у њих улаже. Мислим да су сви наши објекти за бригу о деци у добром стању, међутим увек постоје одређене ствари које се могу унапредити, зановити, или чак нешто додатно направити како би услови били још бољи. Срећан сам на који начин водимо рачуна о нашим објектима, с обзиром да их имамо укупно девет, што није мало спрам величине наше локалне заједнице. Заиста ћемо се трудити да где год је то потребно пружимо помоћ и учинимо све што је у нашој моћи, то је улагање у децу и будућност. Искористио бих прилику да свој деци пожелим срећну њихову недељу, а њиховим родитељима још деце. То је на нивоу државе у овом тренутку можда и највећи приоритет, надам се да ћемо се поправити у наредном периоду по том питању, иако ми се чини да смо последњих пар година мало поправили стање. Надаљ је једно од ретких места у Војводини са позитивним природним прираштајем, што ме посебно радује. То је пример који треба следити, а на нама је, као доносиоцима одлука, да се потрудимо и будемо на висини задатка у обезбеђивању најбољих услова за одрастање деце", поручио је Дебељачки.

Уз председника општине Србобран, децу у вртићима "Сунцокрет", "Црвенкапа" и "Барби" посетили су и Кристијан Кочиш и Јовица Андрић, чланови Општинског већа, те Слободан Субић и Нинослав Јокановић, председник и члан Савета МЗ Србобран. 

Директорка ПУ "Радост" Биљана Бајић, изразила је захвалност председнику општине Дебељачком и његовим сарадницима на континуираном интересовању за рад установе, а добри услови у којим деца бораве у вртићима, резултат су, како сматра Бајић, константног улагања у све објекте Предшколске установе.

Службени лист