Српски  Magyar 

Позив расељенима да гласају на локалним изборима на КиМ

Држава Србија позвала је интерно расељене особе са Косова и Метохије, а које живе на територији централне Србије, да гласају на локалним изборима на КиМ 17. октобра.

"На захтев наших грађана који живе на Косову у Метохији, Република Србија позива интерно расељена лица из јужне покрајине, привремено смештена у централној Србији, да гласају на предстојећим изборима заказаним за 17. октобар", наводи се у видео позиву за гласање.

Заинтересовани грађани се до 15. октобра могу јавити на телефон 0800-201-011 ради пријаве и добијања детаљних информација.

"Гласајмо за останак и опстанак нашег народа на Косову и Метохији", наводи се у споту.

Обавештавамо сва заинтересована интерно расељена лица са Косова и Метохије да своје бирачко право могу остварити уколико поседују важећу личну карту издату од стране привремених институција самоуправе у Приштини (лична карта издата на КиМ).

Лица ИСКЉУЧИВО морају гласати на бирачком месту у општини где имају пријављено пребивалиште. Наглашавамо да се мора гласати на бирачком месту где је лице уписано у Централном бирачком регистру. За све заинтересоване биће организован аутобуски превоз до бирачких места на Косову и Метохији. Полазак на Косово и Метохију планиран је у раним јутарњим часовима у недељу, 17. октобра 2021. године, са главне аутобуске станице у свим местима, осим Београда где је планиран полазак испред Сава центра, као и Ниша – полазак испред Супер Вера у Нишу.

Службени лист