Српски  Magyar 

Жића Марадона обезбедио одећу и обућу за децу

Живорад Ђурић - Жића Марадона, још је једном данас на делу потврдио спремност и ефикасност у намери да буде при руци људима у тренуцима када им је помоћ и подршка најпотребнија. Петнаестак малишана из Србобрана, из социјално најугроженијих породица, у хладне зимске дане улазе добро обучени и обувени захваљујући управо Жићи Марадони и његовој организацији "Буди хуман - ја сам хуман", која је успешно реализовала још једну хуманитарну акцију.

Наиме, ова деца имала су данас прилику да у једној од робних кућа сама, без ограничења, бирају зимске јакне, панталоне, џемпере, дуксеве и чизме, баш онакве какве желе. Акцију је осмислио Жића Марадона са жељом да малишанима омогући да лакше преброде зимске месеце пред нама.

"Зима полако стиже, најављује се снег и температура у минусу, а деца која су данас са нама, нажалост, немају ту могућност да имају то што имају њихови вршњаци. Уз фантастичну сарадњу са општином Србобран, дошли смо да ту зиму ублажимо и зато данас деца добијају чизмице, јакне, панталоне, све топло и за зиму, како би је некако сви прегурали. Зато смо ту да помогнемо. Постао сам почасни грађанин Србобрана и нормално је да човек ту не стане, већ треба ту да добије још више мотива, још више жеље да помогне, више да учини него што је то чинио до јуче. Овај град је у мом срцу, као и ова деца", рекао је овом приликом Ђурић.

Председник општине Радивој Дебељачки захвалио је Жићи Марадони на искрено хуманом друштвеном ангажману, истичући да сви имамо задатак да водимо рачуна о грађанима општине Србобран. "То се посебно односи на оне којима је помоћ најпотребнија. Томе у прилог иде и ова акција од данас коју организујемо заједно са Живорадом Ђурићем, познатијим као Жића Марадона. Он заслужује захвалност за низ акција које организује на територији наше општине. Он је наш почасни грађанин, наш суграђанин, и заиста се труди да помогне онима којима је та помоћ неопходна. Локална самоуправа је спремна да подржи овакве акције, не жели да окреће главу од проблема већ да свима пружи руку и буде од помоћи најугроженијим грађанима", рекао је Дебељачки. 

 

Службени лист