Српски  Magyar 

Социјално угроженим грађанима подељена помоћ у храни

Акцијом поделе пакета кромпира и лука Центар за социјални рад општине Србобран помогао је социјално најугроженије грађане, саопштено је из ове установе. Реч је о акцији која се организује сваке године пред почетак зиме.

Нова директорка ЦСР Светлана Драгутиновић истакла је да се ради устаљеној пракси. "Свака породица која броји једног или два члана, добила је по један џак кромпира и лука, трочлане и четворочлане по два џака кромпира и један лука, док су породице са пет и више чланова добиле три џака кромпира и један лука. Ове године, ипак, поделили смо нешто мању количину лука и кромпира. На то нисмо могли да утичемо, јер је тржишна цена значајно скочила. Реч је о 8 тона кромпира и 4 тоне лука, које смо поделили током два дана. Важно је због наших корисника објаснити зашто су добили мање количине, и зашто је у ову помоћ укључен мањи број корисника него прошле године", рекла је Драгутиновић и најавила скору поделу огрева. "Након огрева следи подела новогодишњих пакетића деци из социјално угрожених породица, а затим и подела нових пакета са храном. Да ли ће то бити сухомеснати производи као до сад, или ћемо се одлучити за нешто друго што можда више одговара потребама корисника, остаје да видимо", истакла је Драгутиновић.

Оцењујући прве недеље на челу установе, нова директорка изразила је задовољство колективом који је преузела. "Врло смо добро организовани, мада нас нема довољно, с обзиром на број корисника социјалне помоћи и количину посла уопште. И поред тога мислим да одлично обављамо сва своја задужења, на услузи смо грађанима Србобрана, Турије и Надаља, комуникација са корисницима је добра и могу рећи да сам за почетак задовољна", рекла је Драгутиновић и додала да као свој лични циљ има жељу и намеру да допринесе даљем напретку рада Центра за социјални рад. 

"Објекат у ком се налазимо и у ком радимо са корисницима прилично је стар и руиниран, значајно би нам помогло када би се он реконструисао и боље прилагодио намени. Већ смо аплицирали за један такав пројекат, финансира га Влада Јапана, а реч је о конкурсу за санацију, адаптацији и реконструкцији објеката државних институција. Максимална вредност пројекта је 73.000 еура. Уколико нам одобре реализацију, биће то добре вести за нашу установу. У нашем Центру раде озбиљни људи и баве се решавањем озбиљних проблема, зато је важно да објекат одговара намени“, рекла је Светлана Драгутиновић.

Службени лист