Српски  Magyar 

Општина Србобран добила шест нових предузетника

Шест нових, младих предузетника из општине Србобран добило је новчану помоћ у износу од 250.000 динара за покретање својих бизниса. Програм самозапошљавања који су осмислили Национална служба за запошљавање и општина Србобран унапређује пословну слику града већ дужи низ година, тако да ће овога пута Србобран, Турија и Надаљ постати богатији за две угоститељске радње, и за по једну стоматолошку ординацију, аутомеханичарску радионицу, аутопревозничку фирму и козметичарски салон.

"Хвала општини Србобран што пружа прилику нама младима, посебно женама предузетницама, да покрену свој бизнис. Мислим да овакве ствари требају Србобрану, а за мене је лепа прилика и помоћ да покренем посао. Подршка ће ми значити пуно, посебно у првих годину дана, када су улагања велика", истакла је Драгана Ергелашев, нова зубарка у Србобрану која бизнис покреће и уз подршку локалне самоуправе и НСЗ.

Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, истакао је након потписивања уговора да свака подршка мења слику Србобрана, смањује број незапослених и ствара бољи пословни амбијент. "Веома је важно да подржавамо почетак пословања нових предузетника, посебно када знамо да се један део наше привреде базира на малим и средњих предузећима. Управо из тог разлога смо финансијски, заједно са Националном службом за запошљавање, подстакли углавном младе да се пријаве на конкурсе и добију помоћ за почетак пословања. Наставићемо са истим програмом и у наредној буџетској години, за нас је он од великог значаја јер нам доноси раст броја новоотворених фирми и попуњава локале на територији општине Србобран. Програм постоји дужи низ година, ове године смо фокус ставили на самозапошљавање јер смо увидели да тај програм доноси највише резултата. Отварамо нове фирме, самозапошљавају се наши млади људи, послују у својој средини, и зато ћемо и наредних година највише бити усмерени на самозапошљавање", рекао је Дебељачки.