Српски  Magyar 

Нови поклони и новчана помоћ за новорођене бебе

Већ традиционално, најлепшим пријемом у Скупштини општине Србобран настављена је акција поделе новчане и материјалне помоћи новорођеним бебама. Овога пута по 20.000 динара, столицу за храњење беба, али и пешкире, ћебанцад и другу опрему добиле су 23 бебе. 

Поклоне су младим родитељима уручили Зоран Дудварски, помоћник председника општине Србобран, и Савка Лазић, председница Удружења "Рука спаса".

"Ова акција траје већ две године и кроз разговоре са родитељима новорођених беба постало је јасно да има своју сврху и да је од праве користи. Локална самоуправа у својим активностима посебан акценат ставља на подршку породици и зато се ова тема са посебном пажњом обрађује и у Плану развоја општине Србобран за наредних десет година, који је управо у изради", рекао је Зоран Дудварски, помоћник председника општине Србобран.

Савка Лазић, председница "Руке спасе", истакла је да су поклони за бебе припремљени уз подршку општине Србобран и Центра за социјални рад, а циљ је зауставити пад наталитета и мотивисати младе људе да формирају породице и рађају децу.