Српски  Magyar 

Председник општине примио волонтере ЦК

Поводом 05. децембра - Међународног дана волонтера, председник општине Србобран Радивој Дебељачки организовао је данас пријем за вредне и посвећене активисте Црвеног крста Србобран. Међународни дан волонтера је један од најзначајних дана који су посвећени младима и обележава се 05. децембра, као подсећање на дан када је 1970. године створен Програм Уједињених нација за волонтере. Ове године Међународни дан волонтера обележава се под слоганом "Незаустављиви".

"Морамо да уважавамо људе који издвајају своје време како би волонтирали и помагали оној категорији становништва којој је помоћ стварно најпотребнија. Данашњим окупљањем желимо и да пошаљемо поруку нашим грађанима, да је бити хуман врло важна ствар. Имамо јако добру сарадњу са Црвеним крстом у Србобрану, који годинама ради важне ствари за нашу локалну самоуправу, бави се социјалном заштитом наших становника, и не само то, организује акције добровољног давања крви и бројне друге којима помаже различитим категоријама становника. Радује ме када видим колики број волонтера има у нашем месту. Иако смо задовољни одзивом младих људи, волели би смо да тај број буде још већи, при томе мислим на људе свих доби. Свако од нас може да издвоји мало времена и пронађе начин да помогне онима којима је помоћ неопходна", рекао је приликом сусрета са младим волонтерима Радивој Дебељачки, председник општине Србобран. За пожртвован ангажман у сваком тренутку када се то од њих затражи, Дебељачки је волонтерима уручио захвалнице и пригодне поклоне. 

"Волонтер Црвеног крста сам девет година и за све то време константног волонтеризма нисам била у прилици да нас прими председник општине. Изузетно ми је драго што је неко препознао наш потенцијал и труд који улажемо. Хвала председнику на лепо приређеном пријему", рекла је Јована, једна од вредних волонтерки ЦК.

Горан Радовановић, секретар локалне организације, искористио је прилику и захвалио се Дебељачком на пријатељском дочеку, указаном поштовању и гостопримству, а додатне речи захвалности упутио је управо волонтерима. "Велико вам хвала на досадашњем труду и залагању, на спремности да помогнете без обзира каква се акција реализује. Кад год сам вас позвао одговорили сте позитивно и појавили се на договореном месту у право време, ту преданост веома ценим и поштујем. У нади да ћемо са истим ентузијазмом наставити да радимо и у будућности, желим вам срећан Међународни дан волонтера“, рекао је Радовановић.

 

 

Службени лист