Српски  Magyar 

Србобрану три милиона за уређење животне средине

Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, потписао је данас у Покрајинској влади уговор о суфинансирању још једног пројекта из области заштите животне средине. У име Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, који је расписао овај конкурс, уговор је потписао Немања Ерцег, вршилац дужности помоћника покрајинског секретара. Према уговору, општини Србобран припало је 3.000.000 динара за реализацију Пројекта превенције нелегалног одлагања отпада и уклањање дивље депоније у Надаљу. Уз општину Србобран, средства су одобрена за још 11 војвођанских градова и општина.

"Настављамо са важним пројектима у вези са животном средином и унапређењем њене заштите. У прилог томе иде и данас потписани уговор са Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине, којем се најискреније захваљујемо, и који нам обезбеђује нових три милиона динара за санацију дивље депоније која се налази у Надаљу, у Јарошу. Већ неко време усмерили смо енергију у решавање тог проблема, као и сличних проблема на другим местима, јер се дивље депоније појављују с времена на време, и сада имамо прилику да трајно решимо ту ситуацију. Потрудићемо се да у најскоријем времену немамо ниједну дивљу депонију на територији наше општине, а надам се да ће сви грађани убудуће отпад одлагати на за то предвиђена места. Наш циљ је да наставимо и са акцијама пошумљавања широм општине Србобран и тако у будућности добијемо потпуно здраву животну средину", рекао је Дебељачки и још једном захвалио Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине на подршци пројектима који се осмишљавају у Србобрану. 

Иначе, циљ овог јавног конкурса био је подршка јединицама локалне самоуправе на територији АП Војводине у реализацији пројеката из области заштите животне средине и одрживог развоја. Потписници уговора били су су градови Зрењанин, Кикинда и Сомбор, као и општине Србобран, Нова Црња, Житиште, Пећинци, Опово, Жабаљ, Нови Бечеј, Шид и Сента. 

 

Службени лист