Српски  Magyar 

Највреднији комуналци заслужили захвалнице и поклоне

На иницијативу Живорада Ђурића - Жиће Марадоне, већ добро познатог хуманитарног радника из Србобрана, данас су изабраним радницима Јавног комуналног предузећа "Градитељ", задуженим за одржавање градских улица, јавно уручене захвалнице и скромни поклони као знак пажње и поштовања за посвећен предан рад у корист свих грађана. Идеји Жиће Марадоне подршку су пружили општина Србобран и предузеће у којем ови људи раде, тако да је за њих данас организован свечани пријем на ком су им уручени поклони. Уз сваки поклон и захвалницу, које су обезбедили локална самоуправа и ЈКП "Градитељ", Жића Марадона додао је по коверту са 50 евра. Захвалнице су примили: Нова Бранков, Љубомир Миковић, Ивица Вујаковић, Ђорђе Јаношев, Станиша Станковић, Данијел Плавшић, Шандор Гертнер, Горан Баћинац, Милош Арбутина, Шандор Финта, Ференц Николић и Страхиња Терзић.

"Када сам дошао у Србобран пре две године, прво што сам приметио било је да је паркић сређен, да су улице и стазе чисте, и да су канте испражњене. Упознао сам затим људе који су у нашем месту задужени за одржавање чистоће, људе који се труде да Србобран буде уредан, и дао сам предлог председнику Радивоју Дебељачком и директору 'Градитеља' Милошу Јовановићу, да се тим људима на неки начин захвалимо што свој посао раде на најбољи начин. За мене су сви људи једнаки, без обзира да ли имају шест факултета, докторат, да ли су референти, или су као моја браћа на улици са метлама и лопатама. Важно је какви смо људи и како обављамо свој посао. Била ми је велика жеља да се награде хигијеничари 'Градитеља', јер то је посао који већина неће да ради, а они га обављају на одговоран начин", рекао је Ђурић.

Председник општине Радивој Дебељачки захвалио се јавно награђеним радницима, уз речи да све заслуге за чист и уредан Србобран иду управо овим људима. "Слажем се са Жићом да је наше место чисто и уредно, то је оно што ми многи гости у званичним посетама прво саопште. То је првенствено заслуга ових људи. Често слушам како је некоме нешто тешко да уради, жале се да им је сваки дан нови изазов, а од људи који одржавају хигијену наших улица никада нисам чуо да се жале на свој посао. Раде јако вредно, врло важну ствар за нашу општину и хвала им на томе", рекао је Дебељачки и додао да део заслуга припада и директору ЈКП "Градитељ", Милошу Јовановићу, који предузеће води на одговоран начин, уз сталну бригу о запосленима. "Хвала и Живораду Ђурићу јер не пропушта прилику да помогне оне који су у проблему, али и да награди оне за које види да су награду заслужили", рекао је Дебељачки.

У име свих награђених на поклонима и лепим речима захвалила се Марија Ђорђевић, једна од одабраних радница. "Радим свој посао са вољом и са љубављу, тако да ми ништа није тешко. Чак и кад имамо да урадимо нешто мало теже колеге ми помогну, тако да могу рећи да сам задовољна. Ради се од 05.00 сати ујутру, чим се раздани ми смо напољу, ја чистим, а колега празни канте. Идемо заједно улицама и ако неко од нас мало заостане, станемо и помогнемо једно другом. Стварно ми је драго што радим ово, ту ми је била жеља да се запослим и захваљујући мом директору Милошу и шефу Милану, то и радим. Хвала им на томе и што су ту за нас раднике, шта год нам треба", рекла је Марија Ђорђевић.

Службени лист