Српски  Magyar 

Амбасада Јапана донирала "Бисеру" комби возило

У Амбасади Јапана у Београду потписан је Уговор о набавци новог комби возила за превоз особа са инвалидитетом Удружења за помоћ МНРО "Бисер" Из Србобрана. Уговор су потписали Амбасадор Јапана у Републици Србији, његова екселенција Кацумата Такахико и председница "Бисера" Славка Попић, а документ о гаранцији и подршци извршењу посла својим потписом потврдио је и Радивој Дебељачки, председник општине Србобран. Вредност донације је 31.647 еура, без ПДВ.

Овом приликом Амбасадор Јапана је изразио своје уверење да ће возило које ће се набавити путем ове донације, побољшати живот особа са инвалидитетом и олакшати им свакодневницу. Такахико је рекао да је захвалан што се Србобран укључио на конкурсу којим је Влада Јапана омогућила набавку возила. Он је истакао да се следеће године навршава 140 година пријатељства између Јапана и Србије, због чега му је посебно драго што ће се реализација набавке одвијати у 2022. години. Амбасадор је изразио жељу да приликом примопредаје возила посети Србобран и Удружење "Бисер".

У име општине Србобран на донацији се захвалио и Радивој Дебељачки, председник општине.

У име општине Србобран и у име добитника донације, Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама 'Бисер' Србобран, желим да се захвалим на вашој донацији којом ће се набавити специјално комби возило за превоз особа са инвалидитетом.

Значај ове донације за нашу општину је огроман, јер се њеном реализацијом превазилази препрека коју особе са инвалидитетом могу да имају у својим свакодневним обавезама и дневним рутинама. Такође бих истакао и чињеницу да је овом сарадњом растерећен буџет општине, што ће свакако допринети да остваримо још неке задате циљеве који су уско повезани са радом Удружења које је од великог значаја за нашу локалну заједницу.

У име свих корисника 'Бисера' могу слободно да истакнем важност која је непроцењива у чињеници да ће од сада имати сигуран и поуздан превоз како би дошли на свако место, без препрека и потешкоћа. Удружење 'Бисер' је, у сарадњи са локалном самоуправом, управо из наведених разлога аплицирало на ваш конкурс, испунило услове, а ви сте као велики донатор на разним пројектима у Републици Србији, препознали потребе особа са инвалидитетом и адекватно одговорили на њих. Хвала вам још једном због тога, уз обећање да ћемо са поносом користити ово возило и истицати разумевање и великодушност коју је Јапан исказао, као и много пута до сада. И са наше стране, посебно желим да нагласим да општина Србобран као и Удружење 'Бисер' стоје на располагању за сваки облик сарадње и унапред се радујемо томе", рекао је Дебељачки. На донацији се захвалила и Славка Попић, председница "Бисера".

Комби возило за превоз особа са инвалидитетом биће набављено у оквиру пројекта "Путовање за све једнако", којим је Удружење "Бисер" аплицирало на конкурс "GGP/KUSANONE" Амбасаде Јапана, чија реализација је предвиђена за четири месеца, односно до краја марта 2022. године.



 

Службени лист