Српски  Magyar 

Одржана XVII седница СО Србобран

У понедељак је одржана XVII седница Скупштине општине Србобран.

Локални парламент усвојио је измене и допуне Статута општине Србобран, затим трећи ребаланс буџета општине Србобран за 2021. годину, измењену Одлуку о реализацији буџета општине Србобран у делу планираних расхода за услуге социјалне заштите за 2021. годину, као и измењен и допуњен Средњорочни програм уређивања грађевинског земљишта на територији општине Србобран за период од 2020. до 2023. године.

Такође, скупштинска већина изгласала је и измењени и допуњени Програм уређивања грађевинског земљишта општине Србобран за 2021. годину, Одлуку о прибављању непокретности у јавну својину по праву прече куповине, као и Одлуку о расписивању Јавног огласа о отуђењу градског грађевинског земљишта у Србобрану и објекта – хотела "Елан" Б категорије, са пратећим објектима. Ову одлуку образложио је Радивој Дебељачки, председник општине Србобран. "Ово је важна тема за наше грађане и верујем да ово може бити почетак решавања једног вишегодишњег, или чак вишедеценијског проблема за наш град и све нас заједно. Одлучили смо да не бежимо од проблема, већ да га решавамо. На ову тему разговарали смо са више потенцијалних инвеститора, бићемо транспарентни, а кроз ову данашњу одлуку започињемо процес. Објекат хотела 'Елан' је у веома лошем стању, он је и небезбедан за наше грађане, и чини нам се да је једино решење у овом тренутку да уђемо у поступак отуђења. Циљ нам је да се објекат приведе намени, а овом одлуком долазимо у ситуацију да потенцијални инвеститор купи објекат, али ћемо се претходно максимално заштитити у вези са наменом коју би објекат имао. По нашим законима то значи и да је рок за сређивање објекта након куповине три године, као и да не може доћи до промене намене која није у складу са нашим урбанистичким прописима. Умерени сам оптимиста у целом пројекту, ако нешто не покушамо, не можемо ништа ни урадити. Надам се да ћемо пронаћи купца и у догледно време добити објекат који има своју корисну намену, а не као што је то сада, да имамо ругло у граду", рекао је Дебељачки.

У наставку заседања Скупштина општине Србобран је донела одлуке о расписивању јавног огласа о отуђењу грађевинског земљишта у Надаљу и Србобрану, затим образовала и именовала Савет за родну равноправност општине Србобран, те усвојила информацију о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања ЈКП "Градитељ", за период од 01. 01. 2021. до 30. 09. 2021. године, и дала сагласност на Годишњи програм пословања ЈКП “Градитељ“ за 2022. годину.

Донета је и Одлука о организацији и функционисању цивилне заштите на територији општине Србобран, Годишњи план рада Штаба за ванредне ситуације општине Србобран, измењена решења о образовању Комисије за координацију инспекцијског надзора над пословима из изворне надлежности општине Србобран, о именовању чланова Савета за Парк природе "Бељанска бара", те о разрешењу и именовању Општинске изборне комисије у сталном саставу.

Седница је завршена одборничким питањима.

Службени лист