Српски  Magyar 

Обновљена игралишта у вртићима "Бамби" и "Снежана"

Одлуком Савета Месне заједнице Србобран новчана средства прикупљена продајом пића на XXII  "Србобранскoj бразди" усмерена су на уређење игралишта на отвореном у два вртића Предшколске установе "Радост" - "Бамби" и "Снежана". Овим поводом игралишта су обишли Слободан Субић, председником Савета МЗ Србобран, заједно са члановима овог тела Бојаном Јокић, Нинославом Јокановићем и Мирославом Рељићем.  

"Захваљујем Савету Месне заједнице Србобран што је препознао наше потребе као нешто што је важно да се уради. Мислим да је идеја лепа и да је то што се улаже у наше вртиће, односно у уређење дворишта, највише на корист деце. Када временски услови то дозвољавају наши малишани радо излазе у дворишта вртића, а ја сам сигурна да ће им нови и обновљени садржаји време проведено ту учинити занимљивијим и радоснијим", рекла је директорка ПУ "Радост" Биљана Бајић.

"Игралиште у вртићу 'Бамби' је било потпуно руинирано, неко је улазио у задњи део дворишта, вероватно у вечерњим сатима, ломио справе и уништавао их, тако да су биле неупотребљиве. Данас то изгледа потпуно другачије, све је сређено, справе су безбедне за употребу, тако да ће деца с пролећа поново моћи да излазе напоље и да се играју. То ће, сигурна сам, деци много значити", истакла је Бојана Јокић, чланица Савета МЗ Србобран.

Слободан Субић, председник Савета МЗ, саопштио је да је током "Србобранске бразде" прикупљено 150.000 хиљада динара. "У једном објекту су обновљене справе за дечију забаву, док су у другом, у централном вртићу, направљена два нова дрвена летњиковца у којима ће моћи да се реализују радионице за децу на отвореном, али и друге активности. У оба вртића су офарбане све справе на отвореном. Све је приведено намени и само чека на децу", рекао је Субић и најавио сличну праксу и у будуће.

Службени лист