Српски  Magyar 

"Рука спаса" прикупила помоћ за Нађу

Две године за редом чланице Удружења "Рука спаса" с првим даном зиме на Тргу слободе приказују своје рукотворине и дарују све заинтересоване суграђане, па дружење није изостало ни овога пута. Једина разлика сада је био хуманитарни карактер изложбе јер су чланице "Руке спаса" донеле одлуку да све оно што су произвеле понуде по симболичним ценама, а прикупљени новац усмере у лечење једне малој девојчице.

"Ми већ традиционално обележавамо долазак зиме на овај начин, с том разликом што наши производи овога пута имају цене. Наравно, оне нису високе, али ипак морају да се покрију трошкове материјала, а све са намером да помогнемо малој Нађи. Презадовољна сам одзивом грађана, наши производи нашли су купце, што сам и очекивала јер Србобранци су познати по хуманости", рекла је Савка Лазић, председница Удружења "Рука спаса".

Сви понуђени производи продати су само два сата и прикупљена је свота од укупно 16.750 динара, колико ће одмах бити уплаћено на рачун осмогодишње Нађе Бокан. Мала Нађа је из Врбаса, са пореклом из Србобрана, и болује од церебралне парализе. Није у могућности да хода самостално, а да би напредовала у лечењу потребна јој је подршка за интензивну рехабилитацију уз специјалистичке и контролне прегледе, оперативне захвате, физикалне терапије, као и подршка за путовања и смештај. У прикупљању средстава ангажовали су се бројни Србобранци, многи локални угоститељи поставили су у својим објектима кутије за донације, а једна таква стоји и у холу спортске сале, где се тренутно одржава турнир у малом фудбалу.

Службени лист