Српски  Magyar 

ЦСР организује две поделе пакетића

Центар за социјални рад општине Србобран обавештава кориснике новчане социјалне помоћи и кориснике Народне кухиње, да ће за њихову децу бити организоване две засебне поделе новогодишњих пакетића, у уторак и петак, за готово 250 малишана.

У уторак, 28. децембра, у времену од 09.00 до 11.00 часова у холу зграде Центра за социјални рад (Светог Саве 15), Деда Мраз ће делити новогодишње пакетиће за децу корисника новчане социјалне помоћи.

У петак, 31. децембра, у Народној кухињи ће уз дељење оброка и колача, бити подељени и пакетићи за децу корисника услуга кухиње.

Пакетићима ће бити обухваћена деца узраста до 10 година.

У Центру за социјални рад посебно наглашавају да је важно разликовати ове две поделе пакетића, како не би долазило до забуна. Деца корисника новчане социјалне помоћи пакетиће добијају у уторак у згради ЦСР, док деца корисника услуга Народне кухиње, којих има значајно мање, по поклоне могу доћи у петак у зграду Месне заједнице (Дожа Ђерђа 2), где се деле топли оброци.

Ову прилику Центар за социјални рад искористио је да најави и други део поделе огрева. У децембру је за ове намене било обезбеђено 100 кубних метара дрва и она су подељена, док ће они корисници социјалне помоћи, који нису добили своје следовање, дрва добити већ у јануару 2022. године, када се очекује друга испорука. Такође, очекује се и подела 30 пакета помоћи за социјално угрожене породице, помоћ коју су у заједничкој акцији прикупили Црвени крст Србобран и компанија „Лидл“.

Службени лист