Српски  Magyar 

Легитимације за бољи статус бораца

Борцима, ратним војним инвалидима, мирнодопским војним инвалидима, цивилним инвалидима рата, затим родитељима, супружницима и деци палих бораца, војника умрлих или погинулих у војсци, или цивилних жртава рата, умрлих војних инвалида и умрлих цивилних инвалида, данас су свечано уручене персонализоване борачке легитимације.

„У своје лично име, али и у име својих сарадника, могу само да искажем велику захвалност свим овим људима. На нама је да у знак те захвалности све учинимо за њих, а то је управо и разлог уручења легитимација. Република Србија и само Министарство за рад, борачка и социјална питања определиће бројне бенефите који ће моћи да се остваре уз ове легитимације, а ми ћемо као локална самоуправа у наредном периоду пратити смернице министарства како би смо урадили све што је до нас. Све што држава определи за борце, ратне војне инвалиде и њихове породице, ми ћемо спроводити на локалу. Оно што већ сад могу да обећам је да ће власници легитимација имати право првенства при обраћању државним органима и локалним институцијама. Трудимо се да са свим борачким организацијама на територији наше општине имамо добру сарадњу и да се сви проблеми решавају, у складу са могућностима. Искрена нам је жеља да тим људима максимално изађемо у сусрет и олакшамо живот колико је то могуће, јер су то апсолутно заслужили", рекао је приликом уручивања легитимација Радивој Дебељачки, председник општине Србобран. 

Легитимације издаје Министарство за рад, борачка и социјална питања, и оне представљају јавну исправу за признато својство борца, ратног војног инвалида или корисника права палог борца, уз које ће се остваривати различите погодности.

 

Службени лист