Српски  Magyar 

Добродошлица за новорођене бебе

Општина Србобран, Центар за социјални рад и Удружење "Рука спаса" поделили су данас поклоне новим становницима Србобрана, Турије и Надаља, рођеним у последњем кварталу 2021. године. Овога пута било је припремљено 45 поклон пакета, чиме се укупан број новорођених беба у календарској години за нама попео на 170.

Помоћник председника општине Србобран, Зоран Дудварски, оценио је овом приликом да је акција даривања и пружања подршке новорођеним бебама једна од најлепших коју спроводи локална самоуправа. "У прошлој години рођено је 170 беба у нашој општини, 45 у четвртом кварталу, што је у равни са просеком од пре две године. Локална самоуправа је донела низ мера које треба да побољшају демографску слику, и сигурно ће наставити да их унапређује и у будућности како би се број новорођене деце повећао. Посебан акценат у плану развоја општине Србобран је стављен управо на такву врсту мера. Драго ми је што видим данас велики број младих родитеља и зато се надам да ће истим поводом долазити у општину још по који пут. Изражавам наду да ће бар неки од данас присутних родитеља већ у следећој години на свет донети нову принову, чиме ће обрадовати првенствено себе и своју породицу, али и све нас који радимо за добробит наше општине", успут преносећи честитке председника општине Радивоја Дебаљачког, поручио је Дудварски.

За свако новорођено дете локална самоуправа је обезбедила по 20.000 динара и хранилицу, док Удружење "Рука спаса" поклонило везене пешкире, портикле и ћебенцад.

"Велику радост ми сваки пут причињава кад сам присутан на оваквим скуповима. На првом месту честитам родитељима на приновама, а затим и желим да им деца буду здрава и срећна. Такође, придружујем се жељама мог пријатеља Зорана Дудварског, да се данас присутни родитељи не зауставе сада, већ да наставе да шире своје породице, а ко зна можда се са некима видимо још једном до истека ове године", рекао је др Илија Газепов, члан Општинског већа. 

Поклоне родитељима заједно са Данијелом Вујачић, начелницом Општинске управе, уручивале су и чланице "Руке спаса" Радмила Аларгић и Милка Берић, које су на свечаности мењале оправдано одсутну председницу Савку Лазић.

Родитељи који нису данас дошли по поклоне то могу учинити накнадно у згради СО Србобран. Потребно је само да се јаве секретарици председника општине.

Службени лист