Српски  Magyar 

Обележено 60 година Гимназије "Светозар Милетић"

Гимназија и стручна школа "Светозар Милетић" обележила је данас свечаном академијом 60. годишњицу постојања. Вредан јубилеј био је прилика за кратак осврт на шест деценија образовања Србобранаца и многих других из суседних градова и места, као и подсећање на значај и улогу коју ова установа ужива и носи.

"За нас је 2022. година велика и јубиларна, у њој обележавамо 60 година постојања. Сви људи који су на било који начин били и јесу везани за Гимназију, знају шта за Србобран, једну малу средину, значи постојање ове образовне институције. Она је током својих шест деценија била светлост која је обасјавала све оне који су уверени да је образовање најбољи избор. Слава и значај ове школе нису само изговорене речи, хвале и године постојања, већ генерације интелектуалаца који су бавећи се својом професијом оставили дубок траг и постали научни радници, песници и књижевници. Данас су гимназијске клупе отворене за најбоље основце, за оне који желе да општим средњошколским образовањем створе квалитетну основу за даљу надоградњу на факултетима у земљи и иностранству. Наши ученици су друштвено ангажовани млади људи, они којима је лични развој приоритет, а који се након што оду из наше школе увек радо у њу враћају. У овом тренутку не можемо да кажемо да нам је лако, суочавамо се са озбиљним проблемима услед недостатка ученика, али и даље чврсто верујемо да ћемо уз помоћ својих Србобранаца ово тешко време превазићи. Уверена сам да ће још многе генерације ђака допринети дугом трајању наше школе", поручила је бројним окупљеним на свечаној академији Јасмина Шегуљев, директорка Гимназије "Светозар Милетић".

Посвећен рад издвојио је овог пута и један број појединаца који су у просветној мисији стигли до личних јубилеја, за шта су и награђени. То су: професорка Тијана Мелезовић за 10 година, професорка Славица Филиповић 20 година, професорка Зора Шарчев 30, Илона Ромода 35 година и пензионер и проф Маја Мирановић за 38 година радног стажа.

 

 

Службени лист