Српски  Magyar 

Продат хотел "Елан"

Новосадска компанија "Ротор" постала је данас власник хотела "Елан". Општина Србобран отуђила је објекат који није у функцији већ две деценије, за 23.517.417 динара, у првом кругу прикупљања понуда за суму већу него што је хотел био званично процењен. Купопродајни уговор потписали су Радомир Лојаничић, директор "Ротора", и Радивој Дебељачки, председник општине Србобран.

"Са задовољством могу да саопштим да хотел који је годинама био запуштен и практично један од највећих проблема у нашој општини, сада постаје један од највећих потенцијала за даљи развој. Пронашли смо инвеститора који је спреман да уложи значајна средства у овај објекат, и што је битно, да задржи његову намену. Поред смештаја, у плану је да се свим гостима понуде и други садржаји, а најважније је да се планира бушење термалног извора који ће омогућити да се у оквиру комплекса изграде и базени, отворени и затворени. Захвалан сам господину Лојаничићу што је препознао потенцијал објекта, а са наше стране могу да кажем да ћемо бити добар партнер, да ћемо се борити за све што је у нашој надлежности и могућности, да овај приватни пројекат постане и јавно значајан, да сви наши грађани осете бољитак од њега", рекао је након потписивања уговора Радивој Дебељачки.

Компанија "Ротор доо" Нови Сад је део једне шире групације предузећа из главног града Војводине, а једна од привредних грана које покрива ова групација је и угоститељство. Према речима директора Радомира Лојаничића, кроз разговоре са председником Радивојем Дебељачким, компанија је препознала потенцијал хотела у Србобрану и донела одлуку о куповини, што ће када буде отворен бити четврти хотел овог система, иначе највећи и највреднији.

"Куповина хотела је плод једне велике анализе, за његову куповину превагнула је чињеница да Србобран, као и већи део Војводине, лежи на термалним водама, што пружа различите могућности за развој туризма. У инвестицију улазимо са великим очекивањима, у смислу да ово неће бити велики корак само за нашу компанију, већ и велики искорак за општину Србобран. Поред данас потписаних уговора, ми смо потписали и уговор са фирмом која нам ради бушотину, истраживачку и експлоатациону, и очекујемо да ћемо у року од пар месеци добити дозволу за бушење. То ће бити први кораци ка реализацији пројекта", објаснио је Лојаничић.

Хотел је продат на конкурсу са затвореним понудама, "Ротор" није био једини понуђач, али је понудио највише, 23.517.417 динара. Конкурсом је дат рок од 3+1 године за завршетак радова.

"Надамо се да ће и држава препознати овај пројекат као значајан, јер у Војводини још нико није покушао нешто слично. Нама је у интересу да се пројекат заврши у што краћем року, ни једна приватна компанија не жели да јој капитал стоји дуго чекајући реализацију. Оно што је тренутно извесно је потпуно реновирање хотела, евентуално подизање спратности, и отварање термалне бушотине на плацу у оквиру хотела. Затим би се, уз сагласност општине, комплекс ширио дуж тока канала ДТД, где желимо да направимо неколико отворених и затворених базена. Радиће се у етапама, јер тек смо на почетку и не могу да прогнозирам којом ће динамиком све тећи. Жеља нам је да понудимо што више садржаја, зато и желимо блиску сарадњу са општином Србобран и ЈВП 'Воде Војводине', да се уреди приобаље са шеталиштем, изгради пристан за везивање чамаца, да оживимо простор и ту понудимо више садржаја", рекао је директор компаније "Ротор" Радомир Лојаничић.

Службени лист