Српски  Magyar 

Студентима уручене стипендије

Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, уручио је данас првој групи студената уговоре о стипендирању, чиме је настављена реализација једног од најважнијих, јавно прокламованих циљева рада локалне самоуправе - подршка процесу образовања младих људи.

Будуће академске грађане од којих ће неки наредних година и деценија носити развој општине Србобран, дочекали су председник Радивој Дебељачки, као и председница Скупштине општине Милена Аларгић.

"Додела стипендија у скупштинској сали постала је већ својеврсна традиција за нашу општину. У овој години имали смо укупно 94 пријаве за студентске стипендије, а одобрено је њих 92, што у суштини значи да смо одобрили све оне које су стигле, а биле су уредно попуњене. Само две пријаве нису испуњавале основне услове које је локална самоуправа поставила. Морам рећи да сам искрено задовољан што имамо толики број младих људи који су у прилици да од своје локалне самоуправе добију подршку за школовање, невезано за стипендије које се опредељују са виших нивоа власти. Заиста сматрам да је улагање у младе наш приоритет и будућност, издвојили смо велика средства из буџета у овој години за омладину, спорт и неке друге активности које су уско везане управо за младе особе. Ми као локална самоуправа се морамо борити да што више младих људи остане у нашој средини, али и да се у њу врате након школовања, да допринесу да општина Србобран буде боље место за живот свих нас. Оно што могу да гарантујем је да ће стипендије бити редовно исплаћиване, по плану за сваки месец", поручио је младим људима Дебељачки. 

Службени лист