Српски  Magyar 

У току уређење свих вртића ПУ "Радост"

Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, заједно са сарадницима, обишао је данас свих девет вртића ПУ "Радост" и свој деци и запосленим честитао 66. рођендан установе. Обилазак је послужио и за проверу докле се стигло са радовима на санацији и уређењу објеката, за које је, према речима Дебељачког, из општинског буџета издвојено шест милиона динара.

"Посетили смо сваки вртић и то на данашњи дан када се обележава 66 година од оснивања Предшколске установе 'Радост'. Уверили смо се да се објекти поново обнављају и то је нешто што смо обећали нашим грађанима, родитељима и деци пре свега. На неколико позиција смо констатовали да има разлога за уређење и обнову и сада све то реализујемо. Обезбедили смо шест милиона динара и овај новац се ових дана усмерава у комплетно уређење фасада објеката, замену столарије, затим уређење пешачких стаза и паркинг простора, као и уређење дворишта у којим се деца играју. Посебна пажња у овом тренутку је усмерена на вртић 'Палчић', који је кроз широку реконструкцију добио нове прозоре, нову изолацију и фасаду, нове прилазе за пешаке и простор за паркирање. И овај објекат је био функционалан, али смо желели да нашој деци обезбедимо најбоље услове за боравак и рад у вртићима", рекао је након обиласка свих девет вртића председник општине Србобран. Сви радови који су у току требали би бити окончани у наредних месец дана.

Заједно са Дебељачким вртиће су обишли Милена Аларгић, председница СО Србобран, Јулкица Поповић, Јовица Андрић и Кристијан Кочиш, чланови Општинског већа, затим Слободан Субић и Нинослав Јокановић испред Савета МЗ Србобран, Милош Јовановић испред Савета МЗ Турија, те Дејана Алексијевић испред Савета МЗ Надаљ. Домаћин представницима локалне самоуправе у свим вртићима била је директорка ПУ "Радост" Биљана Бајић. Сви слављеници у свим вртићима ПУ "Радост" добили су слатке поклоне од руководства општине Србобран.

 

Службени лист