Српски  Magyar 

Услуге "Плавог круга" доступне свима

Друштво за борбу против шећерне болести "Плави круг" искористило је укидање свих ограничавајућих мера у борби против COVID 19 и у пуном капацитету се вратило својој основној мисији - прегледима грађана и превенцији једне од најраспрострањенијих болести модерног доба дијабетесу.

"Већ десетак дана активисти 'Плавог круга' врше прегледе нивоа шећера у крви, нивоа крвног притиска и друге анализе, уз саветовање са грађанима, у просторијама Апотеке Дома здравља 'Др Ђорђе Бастић', а одређеним данима посећујемо разне организације и удружења, са истим циљем. До сада смо извршили више од 300 прегледа, а уз подршку општине Србобран и председника Радивоја Дебељачког, успели смо да пацијентима који имају проблем са дијабетесом, поделимо 30 апарата и више од 1.200 тракица за мерење нивоа шећера. Апелујем на грађане да искористе прилику и прегледају се, COVID период спречио је многе да изврше редовне прегледе и сигурно је да многи ни не знају да им можда прети опасна болест. Један једноставан преглед урађен на време, може поштедети многе од разних компликација и ограничења која прете, само је потребно контролисати се редовно и слушати савете лекара. Акције имамо и наредних дана, и у Апотеци и на терену, само је потребна добра воља", рекао је др Илија Газепов, један од активиста "Плавог круга".

Прегледи у Апотеци трају до 05. априла, у суботу, 02. априла од 09.00 до 11.00 часова могуће је добити услугу на Куп риболоваца УРВИ, а затим и у петак и субота, 07. и 08. априла од 09.00 до 11.00 часова, у просторије Друштва МНРО "Бисер".

     

Службени лист