Српски  Magyar 

Надаљ добио нови терен за баскет

Спроводећи план равномерног развоја сваког места, општина Србобран изградила је у Надаљу нови терен за баскет. У залеђу нове зграде Месне заједнице, са везом са дечијим игралиштем у парку, оформљен је и опремљен нови простор у коме ће од сада време проводити млади Надаљчани, дружећи се и развијајући у правом смеру. Заједно са сарадницима нови терен данас је обишао Радивој Дебељачки, председник општине Србобран.

"Ово тек један у низу терена за баскет који су направљени или реконструисани у општини у претходном периоду, као што је то урађено у Србобрану на Рекавици, затим иза спортске хале, и на дечијем игралишту 'Наша прича'. Са овом праксом ће се наставити и у будуће, јер је наша жеља да сви постојећи терени буду доведени у репрезентативно стање, али и да тамо где их нема, а грађани то затраже, буду изграђени нови. Добром комуникацијом са грађанима дошло се на идеју да се изгради потпуно ново игралиште за децу у насељу Каћ, у близини вртића 'Палчић', које је недавно и пуштено у рад, а обали Криваје, уз обновљени кошаркашки терен, ускоро ће бити постављено и ново дечије игралиште", рекао је приликом посете Надаљу Радивој Дебељачки, председник општине Србобран.

Иначе, на месту где је изграђен терен некада се налазила зграда Пензионерског дома, стара и оронула грађевина која одавно није била адекватно место за боравак људи. За најстарије становнике Надаља отворене су просторије у којима је до недавно била смештена Месна заједница, сада смештена у потпуно новом објекту.

Дебељачки је подсетио да су при крају радови на реконструкцији улица у Надаљу, као и, што је посебно важно, асфалтирање улица које никада раније нису имале чврст коловоз. "Све улице које су биле планиране за реконструкцију, у Турији и Надаљу, су завршене, и сада је у току изградња потпуно нових улица. Дали смо себи задатак, а то је да на територији наше општине не буде више ни једна кућа која нема асфалт пред капијом. Живимо у 21. веку, и то је нешто најмање што грађани могу да очекују када је у питању уређење инфраструктуре у општини. Врло смо задовољни односом који локална самоуправа има са извођачем радова, све тече договореном динамиком, а могу рећи да сам се и лично уверио да се не одступа од одобреног пројекта. Све се поштује, постоји надзор који је потврдио да се све ради у складу са уговореним обавезама извођача, и стварно немамо ни једну замерку до сада", рекао је Дебељачки у Надаљу.

Службени лист