Српски  Magyar 

Предшколска установа "Радост" добила ново возило

После послова на уређењу свих девет вртића Предшколске установе "Радост" у сва три места општине Србобран, локална самоуправа наставила је са акцијом опремања и модернизације ове установе, све у циљу унапређења рада и боравка деце у објектима. На ред је дошло обнављање возног парка тако да је општина Србобран за потребе Предшколске установе купила и поклонила јој нови ФИАТ 500 Л. Кључеве аутомобила Биљани Бајић, директорки ПУ, уручио је Радивој Дебељачки, председник општине Србобран.

"Наставља се изузетно добра сарадња са Предшколском установом 'Радост' и након реконструкције свих вртића, општина Србобран издвојила је средства из овогодишњег буџета и купила нови аутомобил за потребе ове установе. Ова потреба постоји већ дужи низ година, велики број објеката у три места није лако обићи и допремити им све оно што им је неопходно за рад, па је било потребно набавити функционални возило. Настављамо са улагањем и у објекте и у опрему, јер желимо да деца и запослени имају најбоље услове за боравак и рад у вртићима", рекао је приликом предаје кључева возила Радивој Дебељачки.

Председник општине најавио је да ће локална самоуправа, као директни извршилац буџета, за потребе индиректних корисника, предузећа и установа, наставити да помаже њихова опремања и модернизацију. "На овај начин смо учествовали у набавци вишенаменске машине за потребе Јавног комуналног предузећа 'Градитељ', која је неопходна предузећу за обављање послова који су им поверени, а веома брзо следи набавка новог возила за Центар за социјални рад. Водимо рачуна о условима у којим раде наша предузећа и установе, а унапређењем тих услова унапређују се и услуге које пружају грађанима, што јесте наш крајњи циљ", поручио је Дебељачки.    

Службени лист