Српски  Magyar 

Одржана XX седница СО Србобран

Данас је одржана XX седница Скупштине општине Србобран.

Локални парламент донео је Одлуку о изменама и допунама Статута општине Србобран, Одлукуа о усвајању анализе пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Србобран са предузетим мерама за отклањање поремећаја у пословању за период од 01. 01. 2021. до 31. 12. 2021. године, затим Одлуку о усвајању Информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања ЈКП "Градитељ" за период од 01. 01. 2021. до 31. 12. 2021. године, одлуке о расписивању јавног огласа за отуђење грађевинског земљишта у Србобрану и Турији, као и Одлуку о изради Плана детаљне регулације општинског пута Надаљ – Темерин.

Ова одлука резултат је вишедеценијске жеље житеља најмањег места у општини Србобран, а то је директна путна линија Надаљ - Темерин. Ради се о најкраћој путањи до Новог Сада, а одлука би требало да обезбеди да се постојећи атарски пут претвори у саобраћајницу вишег реда. 

"Ово је први корак ка уласку у процедуру изградње саобраћајнице Надаљ - Темерин, а ја се надам да ћемо крајем ове године, или почетком следеће, имати опредељена средства за пројектовање ове саобраћајнице, а након тога да обезбедимо изворе финансирања за њену изградњу. Изградња овог пута је жеља већег броја наших грађана, он би им много значио у свакодневном животу. Мислим да је важно то урадити, а важно је и да чујемо наше грађане", говорећи о важности одлуке истакао је на скупштинском заседању Радивој Дебељачки, председник општине Србобран. "За људе који свакодневно путују из Надаља за Темерин, и даље, скратило би се време и смањили трошкови путовања. Идеја за изградњу овог пута постојала доста раније, али тек сада је учињен корак да она и заживи. Нова саобраћајница много ће значити Надаљчанима", поручила је Светлана Ђорђин, одборница у СО Србобран из Надаља.

У наставку заседања Скупштина општије је усвојила имена Програма отуђења и давања у закуп на одређено време грађевинског земљишта у јавној својини у општини Србобран, решења о давању сагласности на извештаје о раду са финансијским извештајем за 2021. годину Центра за физичку културу, рекреацију и туризам Србобран, Дома културе Србобран, Народне библиотеке Србобран, Установе за предшколско васпитање и образовање "Радост", "Одмаралишта Србобран", месних заједница Србобран, Турија и Надаљ, те Извештај о раду Штаба за ванредне ситуације општине Србобран за 2021. годину. Такође, усвојен је и Оперативни план одбране од поплава за воде II реда општине Србобран.

Службени лист