Српски  Magyar 

Прворођеним бебама на поклон ауто седишта

Савет за безбедност саобраћаја општине Србобран, уз подршку Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, организовао је данас едукацију о правилној употреби дечијих ауто-седишта и поделу ових важних безбедносних средстава за заштиту најмлађих путника у аутомобилима.

Како су деца препозната као посебно угрожена категорија учесника у саобраћају, неопходно је континуирано спроводити превентивне активности којима се може утицати на унапређење стања безбедности деце у саобраћају. Агенција за безбедност саобраћаја едукације о правилној употреби дечијих ауто седишта спроводи као једну од редовних превентивних активности широм Републике Србије. И локалне самоуправе све више препознају значај превентивних активности у области безбедности саобраћаја, и реализују их кроз заједничку сарадњу са Агенцијом за безбедност саобраћаја са циљем унапређења стања безбедности саобраћаја, речено је на почетку обуке. О правилној употреби седишта за децу говориле су Јелена Аксентијевић, стручно лице Агенције за безбедност саобраћаја, и Марина Спасић, сарадница Агенције. 

"Ово је први пут да се оваква акција организује код нас, а циљ нам је да укажемо на безбедност деце. Они су су најрањивија група у саобраћају и управо желимо да на њих ставимо акценат и повећамо њихову безбедност. Узимајући у обзир да се ова акција по први пут реализује код нас, ове године седишта ће добити свако прворођено дете са територије наше општине. Надамо се да ћемо наредне године успети да обезбедимо средства уз подршку Агенције за безбедност саобраћаја за свако новорођенче са територије општине Србобран", рекла је Милица Зарић, председница Савета за безбедност саобраћаја и заменица председника општине Србобран, којој је у подели седишта родитељима помагао Зоран Дудварски, помоћник председника општине Србобран.

 

Службени лист