Aug 17, 2022 Last Updated 2:52 PM, Aug 16, 2022

Подршка новорођеним бебама у првом кварталу 2022.

Данас је настављена редовна акција уручења помоћи новорођеним бебама и њиховим родитељима, као стални облик локалне подршке пронаталитетној политици Републике Србије. Овога пута помоћ од 20.000 динара и столице за храњење беба, које обезбеђује општина Србобран, и беби опрему коју обезбеђује Удружење "Рука спаса", добиле су 42 бебе, рођене у првом кварталу 2022. године. Поклоне бебама уручили су Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, Јулкица Поповић, чланица Општинског већа, Данијела Вујачић, начелница Општинске управе, и Савка Лазић, председница Удружења "Рука спаса".

"Још један леп догађај и још једно лепо окупљање, мени се чини можда и најзначајније који се током године дешава у згради Општине Србобран. Један од наших највећих приоритета јесте подстицај рађању деце а затим и брига за њихово правилно и безбрижно одрастање. Потрудили смо се да на различите начине помажемо родитељима, за шта се из буџета Општине Србобран издвајају значајна средства, јер нам је циљ да од самог почетка, када дете дође на свет, помогнемо породицу финансијски. У прошлој години определили смо средства за 149 беба, а у овој години настављамо са тим трендом. За овакве акције издвојено је око четири милиона динара, јер желимо да сваки родитељ осети подршку, да знају да су нам важни. Поред средстава који за новорођене бебе издваја држава, и која су значајно повећана, Општина Србобран издваја још по 20.00 динара, за самохране мајке 40.000 хиљада, а од недавно поклањамо и столице за храњење деце. Истовремено Удружење ‘Рука спаса’ дарује мајке другом опремом за бебе. Знамо да није све у новцу, да то није довољно да се парови одлуче да постану родитељи, али је ипак важно да увек знају да ће имати подршку са наше стране", рекао је честитајући родитељима на приновама Радивој Дебељачки, председник општине Србобран.

Окупљане је поздравила и председница "Руке спаса", Савка Лазић, пожелевши мајкама и очевима пуно здравља и успеха у родитељству, уз жељу да им деца буду здрава, напредна и да израсту у добре људе.