May 20, 2022 Last Updated 12:50 PM, May 20, 2022

Почео упис у Предшколску установу "Радост"

Предшколска установа "Радост" обавештава родитеље да је упис деце од 2 до 6,5 година старости у вртиће установе, за радну 2022/2023. годину, почео 09. маја и трајаће до 23. маја и то путем услуге еВртић.

"Захтеви за упис подносе се само за децу која до сада нису похађала нашу установу. С обзиром да сваке године имамо све више захтева за целодневни боравак, од септембра 2022. године и у Турији, у вртићу 'Пепељуга' биће отворен целодневни боравак за децу од 3 до 6,5 година, на основу утврђених потреба родитеља. Предност при упису у целодневни боравак имају деца запослених родитеља.

Подсећамо родитеље деце која су рођена од 01. марта 2016. до 28. фебруара 2017. да су у обавези да упишу дете у припремно предшколски програм, који је по закону обавезан.

Још једна новина од септембра јесте нови програм предшколског васпитања и образовања 'Године узлета'. Шта дете учи у новом програму? Да буде самостално и одговорно, да се сналази у различитим ситуацијама, да буде радознало и креативно, да решава проблеме и доноси одлуке, да сарађује, да стиче знања из различитих области, развија различите врсте писмености. Такође, нови програм истиче важност квалитетних односа са одраслима и вршњацима кроз игру, истраживање и сарадњу и подстиче укљученост родитеља и локалне заједнице. И ове године трудићемо се да сва деца буду примљена у нашу установу", наводи се у саопштењу ПУ "Радост", уз додатак да све додатне информације могу се добити позивањем телефона 021.730.161.

Службени лист