Српски  Magyar 

Нови тротоари у Србобрану

У Србобрану је у току реконструкција тротоара а недавно је завршен тротоар кроз Призренску улицу, која води до гробља. За ове послове из општинског буџета за 2022. годину издвојено је 10 милиона динара, знатно више него претходних година.

"Ради се о локацији коју смо претходних годину и по дана на неки начин потпуно реконструисали. Ово је први пут да смо радили асфалтом, а не бетоном, и показало се као добро решење тако да ћемо у овој години наставити да на овом принципу уређујемо тротоаре. Обезбедили смо 10 милиона динара за пешачке стазе и наредна година биће с најмање тим износом, а надам се и већим. Јасно је да на овом пољу има доста посла, места где се мора уређивати тротоар највише је у Србобрану и потрудићемо се да и овој години санирамо и реконструишемо још неке критичне тачке. Чини ми се да неке од њих нису уређиване већ деценијама. Исто важи и за путеве; у току је припрема јавне набавке за санирање ударних рупа и пресвлачење делова улица асфалтом и у овом циклусу радиће се у Србобрану, јер су Турија и Надаљ у претходном периоду имали велику инвестицију у путну мрежу у улицама. Тамо је ситуација много боља, знамо за још неке позиције које би се могле урадити, али је и то боље од стања у Србобрану, зато прелазимо у највеће место општине. Не може се све урадити преко ноћи, грађани морају бити стрпљиви, али је најважније да имамо план и начин да све то решимо, само је потребно време. Довешћемо све путне правце у добро стање, а затим обезбедити квалитетно одржавање", рекао је Радивој Дебељачки, председник општине Србобран.

За општину Србобран и све њене грађане, посебно Туријце, веома је важна реконструкција и проширење државног пута кроз Турију, од уласка у село до зграде Месне заједнице. Овај пројекат финансирају ЈП "Путеви Србије", а извођач је "Бачка пут". Вредност радова је више од 80 милиона динара, чак је и општина Србобран учествовала са још додатним средствима за измештање гасне инсталације.

"При крају су радови на државном путу кроз Турију. Проширујемо саобраћајницу то је веома важно за безбедност саобраћаја. Од уласка у село из правца Србобрана до Месне заједнице имали смо веома узак пут, додатно сужен бројним оштећењима због чега су се већа возила тешко мимоилазила. Интензивним радом иницирали смо и договорили са 'Путевима Србије' и, на крају, са извођачем 'Бачка путем', да реконструишемо и рехабилитујемо ову важну саобраћајницу. Обим радова је стварно велик, морале су да се изместе разне инсталације које су биле скоро испод пута, изведен је нови темељ и сви тампони пута, а сада и нови завршни асфалтни слој. Добро је да је исти посао пре неколико месеци урађен од центра Турије до изласка према Надаљу и сада ћемо кроз цело село имати потпуно реконструисан државни пут, безбедан за саобраћај, што је најважније за све нас", поручио је Дебељачки.