Српски  Magyar 

Игор Панић првак Србије у Основама електротехнике

Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, заједно са сарадницима, организовао је данас пријем за младог Србобранца Игора Панића, ученика Електротехничке школе "Михајло Пупин" из Новог Сада, који је недавно освојио прво место на Републичком такмичењу из Основа електротехнике 2. Игоров успех истовремено је и успех школа у којим се образовао, посебно школе коју похађа, а колика је његова вредност најбоље илуструје чињеница да је ово први пут у последњих четврт века да је ученик ЕТШ "Михајло Пупин" победник републичког такмичења.

"Веровао сам да могу остарити добар резултат, не можда бити и победник, али успео сам. Конкуренција је била снажна, на Републичком такмичењу било је 30 учесника, а да бих дошао до тог нивоа морао сам да победим на школском такмичењу и да будем међу најбољим на регионалном. Решавали смо математичке задатке и морали да покажемо знање из теорије да би дошли до успеха. Припремао сам се дуго времена, посебно за Републичко такмичење, а последњих седам дана учио сам и вежбао по цео дан. Исплатило се на крају", описао је свој пут до најбољег ученика из Основа електротехнике 2 у Србији Игор Панић.

Прве честитке у лично име и име локалне самоуправе Игору је упутио Радивој Дебељачки, председник општине Србобран. "Наша је обавеза да бринемо о младим људима, посебно о оним као што је Игор, који је остварио сјајне резултате у области науке, али и онима који то учине у области културе, спорта и другим. Морамо усмерити пажњу на те људе, то и њима може да значи, и могуће је да се у будућности деси да управо они својим радом допринесу развоју свог града. Хвала Игору што је уз своје родитеље и професоре усрећио и нас овде, ово је историјски успех за нашу малу локалну заједницу. Радујем се да имамо младе људе који остварују врхунске резултате у областима којим се баве и надам да ће и у будућности бити прилике да се радујемо њиховим успесима. Увек ћемо посебну пажњу усмеравати на овакве младе људе, они треба да буду пример свима. Они на најбољи начин презентују општину Србобран", рекао је Дебељачки и Игору уручио таблет рачунар, две књиге о Србобрану и породици Дунђерски и друге поклоне. Пријему у част младог Србобранца присуствовали су и Зоран Дудварски, помоћник председника општине Србобран, и Кочиш, члан Општинског већа.



Због добрих резултата пријеми у школама и уручивање поклона за своје ученике припремиле су и образовне установе. Награђени су ученици који су забележили добре резултате или остварили учешће на највишим нивоима такмичења.

У Основној школи "Вук Караџић" издвојили су се: Никола Новаковић, VIII1, за учешће на такмичењу из историје, Ања Банковић, VIII1, за освојено друго место на такмичњеу из хемије, Михајло Мркшић, VIII2, за учешће на такмичењу из биологије, и Ана Станојевић, VIII2, за освојено друго место на Републичкој смотри Дани ћириличне писмености.

У Основној школи "Јован Јовановић Змај" издвојили су се: Шерфезе Тамаш, V3, и Риц Линда, VII3, за освојена четврта места на Републичком такмичењу из мађарског језика, Пеле Дениел, VIII3, за освојено пето место на истом такмичењу, Шиге Жофиа, VII3, за освојено шесто место на Републичком такмичењу из Мађарског језика, Варњу Криштоф, VIII3, за освојено треће место на Републичком такмичењу из биологије, и Тамара Гагић, VIII1, за учешће на Републичком такмичењу из роботике.

У Гимназији и средњој стручној школи "Светозар Милетић" својим резултатима издвојила се Дарија Чолић, IV1, која је учествовала на Републичком такмичењу из биологије.

Службени лист