Српски  Magyar 

Одржана XXII седница СО Србобран

Скупштина општине Србобран заседала је данас по XXII пут у актуелном сазиву и донела низ одлука, решења и планских докумената из области рада локалне самоуправе, јавних предузећа и установа. Одборници локалног парламента, којим је председавала Милена Аларгић, председница СО, разматрали су дневни ред са 18 тачака, међу којима су се као најважнија издвојила она посвећена ребалансу буџета за 2022. годину.

Скупштина општине Србобран усвојила је завршни рачун буџета за 2021. годину, а затим и Одлуку о Првом ребалансу буџета за 2022. годину. Донета је и измена и допуна Средњорочног програма уређивања грађевинског земљишта на територији општине Србобран, за период од 2020. до 2023. године, измењени и допуњени Програм уређивања грађевинског земљишта на територији општине Србобран за 2022. годину и измењена Одлука о реализацији буџета општине Србобран у делу планираних расхода за услуге социјалне заштите за 2022. годину.

Такође, локални парламент подржао је нову Одлуку о јавним расправама, измењену и допуњену Одлуку о платама, накнадама и другим примањима функционера, изабраних органа и лица која бира, именује или поставља СО Србобран, као и накнадама одборника и чланова радних тела у СО, затим Одлуку о отуђењу градског грађевинског земљишта из јавне својине Општине Србобран непосредном погодбом, Одлуку о усвајању информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања ЈКП "Градитељ" за период од 01. 01. 2022. до 31. 03. 2022. године, и Одлуку о изради Плана детаљне регулације за дислокацију атарског пута у КО Турија.

Подршку скупштинске већине добили су и измењени и допуњени План генералне регулације насеља Србобран, те Решење о давању сагласности на коначни нацрт Анекса 2 Јавног уговора о поверавању обављања делатности приградског превоза путника на територији општине Србобран, Решење о давању сагласности на одлуку Надзорног одбора ЈКП "Градитељ", измењено Решење о разрешењу и именовању председника и чланова органа управљања Центра за социјални рад и Решење о давању сагласности на Статут ПУ "Радост". Позитивно мишљење Скупштине општине Србобран добила је и  Одлука о утврђивању Куће породице Гавански – Народне библиотеке у Србобрану, за споменик културе.

Седница локалног парламента завршена је одборничким питањима.

Службени лист