Српски  Magyar 

Награде за донаторе крви 100 +

Црвени крст Србобран организовао је пријем за добровољне даваоце крви који су драгоцени течност која живот значи, донирали више од 100 пута. Ову хуману групу која је безброј пута помогла угроженим појединцима чине: Владимир Бранковић, Радослав Дошлов, Милан Филиповић, Драган Икрашев, Ференц Рајда, Тибор Сеги (126), Андраш Тот (125), Радослав Вукчевић, Зоран Радивојевић, Драган Радосављевић, Јожеф Декер и Саша Миковић. Захвалнице им је уручио Горан Радовановић, секретар Црвеног крста Србобран.

"Ово данас је, иако скромно, производ наше жеље да вам покажемо колико ваше донирање крви значи целокупној заједници па и шире. Ви сте пример који сви ми треба да следимо, на вас треба да се угледају млађе генерације, и зато вам данас уручујемо ова признања и мале поклоне, како би сте знали да истински ценимо вашу несебичност", рекао је Радовановић.

У одсуству Радивоја Дебељачког, председника општине Србобран, награђенима се захвалио др Илија Газепов, члан Општинског већа и представник Друштва за борбу против шећерне болести "Плави круг", организације која тесно сарађује са Црвеним крстом.

"Председник општине Србобран Радивој Дебељачки није могао да дође због других обавеза, али вам у његово име и име целокупне општине Србобран упућујем поздраве и велику захвалност за оно што радите. Ја сам, такође, давалац крви, више од 35 пута сам давао, с тога разумем ваше мотиве. Мислим да не постоје речи којима се може описати ово што чините, ништа вредније не постоји од тог хуманог чина, кад дајете део себе без питања коме ће бити прослеђено, важно је само да се помогне. За мене су две ствари важне у животу, помагати кад год сам у могућности, и друго посветити време људима који га заслужују. Ви радите обе те ствари истовремено. Драго ми је да сам у друштву таквих људи", поручио је уз честитке др Газепов.