Српски  Magyar 

Матурско вече ученика ОШ "Вук Караџић"

После другара из Основне школе "Јован Јовановић Змај", малу матуру обележили су и ученици Основне школе "Вук Караџић". У холу школе аплаузима су их дочекали наставници, родитељи и другови, а овим поводом уприличена је свечана додела диплома и признања.

Уз честитке за успешан завршетак првог дела образовања и жеље да остваре исто тако добре резултате у средњој школи, Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, поручио је малим матурантима да се пред њима отвара нова страница живота и да је уверен да ће и у будућности остварити све оно што су замислили. "Самим тим постаћете добри људи и надам се да никада нећете заборавити школу у којој сте почели да се образујете и у којој се стекли другове и пријатеље", рекао је Дебељачки.

Речи хвале на рачун генерације која напушта школу имала је и директорка Ружица Милић, док су ученици од V до VII разреда припремили пригодан програм за генерацију коју испраћају из школских клупа и школског дворишта. Ове године за ђака генерације изабрана је Ана Банковић, док је до дипломе "Вук Караџић", уз Ану, својим радом стигло још 12 ученика. Матурирали су ученици VIII 1, VIII 2 и VIII 3 разреда које су предводиле наставнице Наташа Мркшић, Александра Шунтић и Јелена Конатар.