Српски  Magyar 

Матурско вече ученика Гимназије "Светозар Милетић"

У свечаној сали Гимназије и стручне школе "Светозар Милетић" одржана је додела диплома матурантима гимназијског одељења и смера модни кројач. Гимназијско одељење је ове године имало 14 ученика, а две ученице - Јована Грабеж и Дарија Чолић, заслужиле су током четворогодишњег школовања диплому "Вук Караџић", док је још пет ученика постигло одличан успех. За ученицу генерације проглашена је Јована Грабеж. Смер модни кројач је ове године имало 10 ученица, четири ученице су постигле одличан успех и примерно владање, а за ученицу генерације је проглашена Александра Чобанов.

"Драги матуранти, имали сте многе успоне и падове да би стигли до овог где сте данас. Радили сте напорно, развијали се и борили да би завршили све задатке и искушења. Забављали сте се, били креативни, смејали сте се и плакали, истраживали мистерије живота и прихватали мудрости других. Желимо вам да изградите себи будућност онако како желите, јер алате за такву градњу имате у вашим знањима, талентима и вашој неисцрпној способности да стално и даље учите. Колектив Гимназије и стручне школе и ја као директор вам желимо пуно успеха и среће у даљем школовању и животу", поручила је великим матурантима Јасмина Шегуљев, директорка Гимназије "Светозар Милетић".

Ученица ове школе Теодора Момчиловић прочитала је најбољи матурски рад из Српског језика и књижевности ученице Дарије Чолић, као и кратак есеј који је припремила професорка Славица Филиповић, док је Александра Чобанов прочитала своју победничку песму са конкурса "Ленкино перо".

"Једно поглавље је завршено, очекује нас крај школске године и упис ђака у средње школе. Промоције школе су врло добро урађене и већ сад имамо велики број ученика који су заинтересовани да наставе школовање код нас. Подсећам да ове године уписујемо једно одељење општег смера гимназије, једно одељење смера туристички техничар, и једно одељење смера мушко-женски фризер, које је трогодишње образовање. Такође, већ сад могу да најавим да је наша школа прошла на конкурсу Еразмус +, што значи да ће наш разред смера трговац у септембру боравити у Варни, у Бугарској, на десетодневној стручној пракси", рекла је Јасмина Шегуљев. 

 

Службени лист