Српски  Magyar 

Малишани из "Палчића" у посети СО Србобран

Малишани из вртића "Палчић" Предшколске установе "Радост" посетили су данас Скупштину општине Србобран и придружили резултате својих активности у великој хуманитарној акцији прикупљања чепова ПВЦ амбалаже "Чепом до осмеха".

Посета згради Општинске управе и Скупштине општине Србобран била је прилика да се деца упознају се неким од делова локалне самоуправе, као што су матична служба и локални парламент, место где се доносе многе важне одлуке за све грађане.

Удружење "Чепом до осмеха" успешно спроводи акцију сакупљања пластичних чепова како би оснажили и пружили подршку појединцима и породицама особа са инвалидитетом, одвајањем пластичних чепова чиме унапређујемо систем одвајања чврстог отпада у Србији и омогућавамо им лакше функционисање у свакодневном животу.

Акција „Чепом до осмеха“ је покренута у децембру 2012. године, када је неколицина људи одлучила да подржи овај подухват, разумејући значај овог пионирског рада. Данас је ово најмасовнија акција у Србији и региону, која окупља преко 2.000 активних волонтера. Акцијом "Чепом до осмеха" до сада сакупљено је преко 550 тона пластичних чепова, а свој допринос овом броју данас су дали и малишани из "Палчића"..