Српски  Magyar 

Од септембра у вртићима ПУ"Радост" 433 малишана

У Предшколској установи "Радост" завршен је упис деце за 2022/2023. годину. Тренутно је у току потписивање уговора за целодневни боравак и трајаће до 06. јула, у централном објекту ПУ у улици Јована Поповића 9. Уговоре потписују родитељи/законски заступници деце која већ похађају вртић и новоуписане деце.

"Укупан број деце која ће од септембра похађати вртић је 433, од тога 249 у полудневном боравку и 184 у целодневном боравку. Новина од септембра јесте отварање целодневног боравка у вртићу 'Пепељуга' у Турији, на основу испитивања потреба родитеља. С овом изменом, од 2022/2023. године целодневни боравак имамо у три вртића у Србобрану - 'Снежана', 'Бамби' и 'Чуперак', али и у Турији - вртић 'Пепељуга', и у Надаљу - вртић 'Бубамара'.

Такође, од септембра 2022. године у нашој установи почиње примена новог програма предшколског васпитања и образовања – 'Године узлета'. Овај програм истиче значај простора као инспиративног окружења за игру, истраживање и учење, квалитет односа које дете гради са вршњацима и одраслима и сарадњу са родитељима и локалном заједницом. У складу са тим, у нашим вртићима су већ почеле промене унутрашњег простора и дворишта, развијање пројеката са децом уз позив родитељима да се укључе. Предшколски узраст је кључан у развијању способности за целоживотно учење, а то су – самопоуздање, отвореност, радозналост, истрајност, отпорност и креативност. На нама је да им то омогућимо.

Овом приликом подсећамо родитеље чија су деца рођена у периоду од 01. марта 2016. до 28. фебруара 2017. године, да су дужни да упишу своје дете у вртић ради похађања Припремно предшколског програма, који је по Закону о основама система образовања и васпитања обавезан, те да уколико до сада нису, дођу у нашу установу да упишу дете", наводи се у саопштењу ПУ "Радост" које је потписала директорка Биљана Бајић.

Службени лист