Српски  Magyar 

Пријем за ученике генерација свих школа

Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, и Јулкица Поповић, чланица Општинског већа, примили су данас ученике генерације свих образовних установа и у име локалне самоуправе, уз честитке и најбоље жеље у даљем раду, уручили им поклоне за изузетне резултате постигнуте током школовања. 

Ове године у својим генерацијама и у својим школама издвојили су се: у ОШ "Јован Јовановић Змај" Криштоф Варњу у одељењу на мађарском наставном језику, и Ања Ковачев у одељењу на српском наставним језику, затим у ОШ "Вук Караџић" Ања Банковић, у ОШ "Петар Драпшин" у Турији ученица генерације је Марија Медурић, а у ОШ "Жарко Зрењанин Уча" у Надаљу Давид Ћурчић. У Гимназији "Светозар Милетић" ученица генерације је Јована Грабеж, док је на смеру модни кројач најбоља била Александра Чобанов.

"Части ми да има прилику да разговарам са вама, ви сте најбољи у својим школама и заслужујете све честитке за постигнуто. Издвојили сте се међу пуно ђака који су постигли сјајне резултате на многим такмичењима, међу ђацима који су стигли до дипломе 'Вук Караџић', што ме чини веома поносним. На локалној самоуправи је да све то подржи, да у складу са могућностима будемо вам на услузи, као и да генерацијама које долазе за вама обезбедимо још и боље услове за рад и учење. Моја посебна жеља је да се када окончате процес образовања вратити у свој град јер је то кључ успеха у будућности. Трудићемо се да кроз нека финансијска решења даље помажемо ученикев а од ове године учинили смо нови искорак и свим ђацима првацима обезбедили бесплатне уџбенике. Имамо добру сарадњу са руководствима школа, слушамо њихове сугестије и тако све установе из године у годину чинимо бољим", поручио је уз честитке Радивој Дебељачки, председник општине Србобран. Сви ученици добили су од Општине Србобран на поклон таблет рачунаре, књиге и оловке. 

 

Службени лист