Српски  Magyar 

Србобран део Сајма српско-словеначке привреде у Љубљани

Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, присуствовао је данас свечаном отварању Сајма српско-словеначке привреде у Љубљани. Сајамска приредба у главном граду Словеније осмишљена је у циљу промовисања и успостављања динамичне привредне сарадње, која је кључ економског развоја свих земаља у окружењу, речено је на отварању.

Сајам је организовао Савез Срба Словеније, а позив за учешће добило је неколико локалних заједница из Србије, међу којима и општина Србобран.

"Ово је други пут да имамо вредну прилику да пред словеначким пословним људима представимо привредне, али и све друге потенцијале општине Србобран. Очекивано, у нашем представљању највеће интересовање изазвали су наши потенцијали у области пољопривреде и могућим улагачима приближили смо наше велике локалне могућности у области аграра, посебно у производњи хране, која постаје један од фокуса успешних привредника. Имамо шта да понудимо инвеститорима, од плодних површина, преко једноставних и брзих процедура, до обучене и искусне радне снаге, и уверен сам да словеначки инвеститори могу наћи добар интерес да уложе у бизнисе у нашој општини. Уз привредне, представили смо и друге потенцијале, посебно у области туризма, како би слика о нашој локалној заједници била заокружена на најсадржајнији начин", рекао је након сајма Радивој Дебељачки, председник општине Србобран. Заједно са њим, локалну самоуправу представљао је и Милош Јовановић, директор ЈКП "Градитељ".

Отварању сајма у Љубљани присуствовали су и Жељка Цвијановић, председница Републике Српске, посланици у Парламенту Словеније Лена Гргуревић и Моника Пекошак, те посланик у Скупштини Србије Милимир Вујадиновић. Уз Србобран, прилику да се представе у Љубљани имали су Ужице, Ваљево, Љубовија и Нова Црња из Србије, и Источно Сарајево из Републике Српске. 

Службени лист