Српски  Magyar 

Најбољим младим спортистима награде за врхунске резултате

Милица Зарић, заменица председника Општине Србобран, и Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за спорт, организовали су пријем за шест младих спортских талената који су у последње време остварили сјајне резултате и помогли да се за Србобран чује широм Европе и света.

За ову прилику издвојили су се: фудбалери Милан Ковачев и Стефан Букинац, кадетски репрезентативци Србије који су недавно стигли до трећег места на Европском првенству у Израелу, затим кошаркашица Ивана Цураковић, баскет репрезентативка Србије на Медитеранским играма у Алжиру, пливачица Лена Јокић, која је већ освојила 25 медаља иако има само осам година, иначе златна са овогодишње Школске олимпијаде, Ђурђина Чобанов, атлетичарка која је у 2022. години на разним такмичењима већ освојила две златне, две сребрне и једну бронзану медаљу, другопласирана на Првенству Србије у дисциплини бацање кладива, и млади Лука Бошковић, ватерполиста, репрезентативац Србије, за кога је награду због одсуства услед припрема примио брат Петар.

"Велико је задовољство организовати пријем за неке од најбољих младих Награде које смо припремили за вас треба да служе као подстицај да у будућности будете још бољи. Веома смо поносни на вас, јер ви у најлепшем светлу представљате општину Србобран. Локална самоуправа спремна је да у складу са својим могућностима увек подржи ваше потребе и учини све да имате добре успехе за рад и напредак", рекла је уз искрене честитке најбољима Милица Зарић, заменица председника Општине Србобран. Она је изабраним спортистима уручила ваучере вредне 12.000 динара за куповину спортске опреме.   

Ова врста пријема и награђивања, како је објаснила Милица Зарић, постаће пракса и локална самоуправа се нада да ће све више младих спортиста у будућности бележити сјајне резултате.

Јовица Андрић, члан Општинског већа, пожелео је сву срећу у наставку спортских каријера свим младим спортистима. "Желим вам да наставите путем који сте већ трасирали у претходним годинама. Имате добар темељ и потребно је наставити са радом, резултати неће изостати", поручио је Андрић.

Службени лист