Српски  Magyar 

Деца из општине Србобран на кампу ЦК у Бачкој Паланци

Уз подршку Црвеног крста Војводине и Црвеног крста Србобран, 15 малишана из општине Србобран отпутовало је јуче на дечији камп у Бачкој Паланци. Они ће у популарном парку природе Багремара боравити до 14. августа.

Деца уз комфоран смештај имају обезбеђене редовне оброке, различите садржаје за разоноду, организоване радионице и дружења уз стални надзор одраслих, као и дежурног лекара.

"Програм који ће деца имати у кампу укључује и едукативну наставу из домена хуманитарног рада и свега онога што јесу обавезе и задужења организације Црвени крст. Деца школског узраста све чешће се опредељују за волонтирање у нашим акцијама, она долазе из наших основних школа у којима смо све више и чешће активни, деци се то очигледно допада, зато и не чуди што их се све више опредељују за волонтеризам. Велику захвалност за то дугујемо и наставном особљу свих наших школа, као и директоркама са којима имамо одличну комуникацију", рекао је приликом испраћаја деце Горан Радовановић, секретар Црвеног крста Србобран.

 

Службени лист