Српски  Magyar 

Одржана XXIII седница СО Србобран

приступању изради Средњорочног плана развоја општине Србобран за период 2023-2025. године, затим донет је План детаљне регулације за викенд зону у КО Надаљ I, као и Локални плани управљања отпадом општине Србобран за период од 2022. до 2031. године. Допуњена је и Одлука о обављању делатности пречишћавања и одвођења атмосферских и отпадних вода на територији општине Србобран, измењен План места за постављање плутајућих објеката на делу обале и водног простора на територији општине Србобран, те измењена Одлука о постављању плутајућих објеката на делу обале и водног простора на територији општине Србобран. Измене је претрпела и Одлука о општинским путевима, улицама и некатегорисаним путевима на територији општине Србобран, усвојена је Одлука о праву на накнаду трошкова припреме и лечења у поступку вантелесне оплодње, затим Одлука о утврђивању мањег, односно већег броја деце у васпитним групама у ПУ "Радост" за радну 2022/2023 годину, као и Одлука о другој измени и допуни Одлуке о постављању и одржавању споменика на територији општине Србобран.

Подршку скупштинске већине добио је и измењени Програм отуђења и давања у закуп на одређено време грађевинског земљишта у јавној својини у општини Србобран, извештај о извршењу буџета Општине Србобран за период јануар-јун 2022. године, а дата су и решења о давању сагласности на Извештај о раду ЈКП "Градитељ" за 2021. годину, о давању сагласности на Одлуку о расподели добити по годишњем финансијском извештају ЈКП "Градитељ" за 2021. годину, као и сагласност на Прве измене и допуне Годишњег програма пословања ЈКП "Градитељ". 

Усвојена је и информација о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања ЈКП "Градитељ" за период од јануара до јуна 2022. године, Одлука о спровођењу јавног конкурса за избор директора истог предузећа, и донето решење о именовању Комисије за спровођење конкурса за избор директора.

На крају XXIII заседања дошло је до измене на челу Дома културе Србобран - уместо Соње Стојновић, којој се на успешном вођењу ове установе захвалио Радивој Дебељачки, председника Општине Србобран, за вршиоца дужности директора именован је Дејан Корцеба. 

Седница је завршена одборничким питањима.

Службени лист