Српски  Magyar 

Добро дошли ђаци прваци!

Добра вест на почетку школске године; у односу на претходну када су у школске клупе села 132 ђака првака, у новој 2022/2023. години школовање у четири основне школе у општини Србобран започеће 168 првачића, за 36 или за скоро за два разреда више него прошле. Прави је тренутак и за новину која важи од ове године - сви прваци у општини Србобран добили су од локалне самоуправе бесплатне уџбенике за први разред, на њима је само да добро уче - СРЕЋНО!

Данас је у три основне школе - у ОШ "Вук Караџић", у ОШ "Жарко Зрењанин Уча" у Надаљу, и у ОШ "Петар Драпшин" у Турији, организован свечани пријем ђака првака. Старији другови дочекали су их уз пригодан програм, распршили им прву трему са којом су ушли школско двориште и учионице, и најавили им осам година доброг дружења, усвајања нових знања и игре, све то на путу одрастања.

"Част ми је да будем са вама на дан када почиње ново поглавље у вашим животима. Школа је наставак оног што је започело у вртићу, овде ћете стећи нова знања и вештине, упознати нове пријатеље, овде ће се рађати прве љубави. Верујем да ће ваше учитељице бити добри педагози, да ће помоћи да постанете добри и вредни људи, а ви онда учинити да наши Србобран, Турија и Надаљ постану још боље место за живот. Од ове године за вас припремамо посебне поклоне, у учионици вас чекају бесплатни уџбеници за први разред јер желимо да вам будемо подршка у школовању. Локална самоуправа увек ће бити уз вас, спремна да вам помогне", поручила је првацима Милица Зарић, заменица председника Општине Србобран, и пожелела им пуно успеха и осмеха у месецима који стижу.

У први разред у четири основне школе у општини Србобран уписано је укупно 168 ученика - у ОШ "Вук Караџић" 64, у ОШ "Јован Јовановић Змај" 56, у ОШ "Петар Драпшин" 25, и у ОШ "Жарко Зрењанин Уча" 23 првака. 

Службени лист