Српски  Magyar 

Нова хуманитарна акција Жиће Марадоне

Хуманитарна организација "Жића Марадона - Буди хуман" поново је данас организовала куповину зимске одеће и обуће за економски најугроженију децу у општини Србобран. Нове јакне, чизме и панталоне пред прве зимске дане, у сарадњи са локалном самоуправом и уз подршку људи доброг срца, добили су малишани основношколског узраста, највише из ромских породица. Овим поводом организован је сусрет добротвора и оних којима је помоћ намењена у згради Скупштине општине Србобран, који је искоришћен и за уручивање захвалнице локалне самоуправе једном од оних који је издвојио највише средстава за акцију.

"Поново имамо у акцији Живорада Ђурића - Жићу Марадону, вишеструко потврђеног хуманисту који традиционално помаже најугроженијој деци из наше општине Србобран. Ова помоћ је од срца, а ми се увек трудимо да будемо подршка и обухватимо што више деце у овим акцијама. Хвала Жићи на енергији коју улаже да се акције подршке угроженима организују, а овога пута велико хвала и овогодишњем донатору. Овакве акције увек имају и имаће снажну подршку локалне самоуправе, јер сматрамо да се људи морају показивати на делу, посебни у тешким временима, а ово је озбиљно дело хуманости које се потврђује из године у годину. Имамо различите активности и циљ је наставити са њима, унапређивати их и проширивати. И Општина Србобран кроз локални буџет издваја разне врсте помоћи, али овакве акције се посебно издвајају јер се чине од срца и искључиво од личних средстава. Тиме је то дело и веће. Још једном велика захвалност организаторима и донаторима", рекао је Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

У обраћању деци и њиховим родитељима, Жића Марадона је истакао да стварање великих материјалних богатстава без пружања помоћи онима који немају довољно за нормалан живот, нема никакву суштинску вредност, чак код јавности изазива и неку врсту отклона од таквих појединаца.

"Имао сам и имам срећу да тим који води председник Општине Србобран Радивој Дебељачки разуме наше акције и жељу да помогнемо нашој деци, деци која су можда ометена у развоју, деци чији родитељи немају средстава да их опреме како заслужују и како треба да буде у срећном детињству. Нису криви што немају, али зато ми који имамо, имамо и могућност и обавезу да им помогнемо. Већ три године у прелазном периоду између јесени и зиме председник Општине Србобран и ми заједно учинимо нешто да та деца буду равноправна са другом децом, да и они имају чизмице и јакне као и други. Овога пута сам успоставио контакт са дугогодишњим пријатељем из Египта  Амром Нагуибом, који је пожелео да буде део наше акције. Видео је доста мојих емисија о разним хуманитарним акцијама организације 'Жића Марадона - Буди хуман', и јавио ми се речима - пренео си ми вирус, и ја ћу бити хуман, овога пута ја ћу бити донатор! Тај вирус хуманости треба ширити на све оне који имају, који су направили нешто велико материјално у животу, али ако ништа ниси направио за ову децу, ништа оно ни не вреди. Ако си успео, онда окречи школу, помози деци, не волим бахатост богатих. Добро је да имамо председника Општине који воли свој град, који жели да учини све за своје суграђане, а ми смо ту да помогнемо да од Србобрана направимо прави град по мери свих", рекао је Жића Марадона.

Хуманост коју је показао Амр Нагуиб није остала без речи захвалности. Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, уручио је Амру захвалницу локалне самоуправе, и изразио наду да ће сличних акција још бити у будућности. "Екипа људи која се окупила око ове теме у Србобрану је истински снажна и посвећена. Уверен сам да ће се вирус о ком говори Жића Марадона стварно проширити нашим градом. Потребна нам је солидарност, није од пресудног значаја о каквој се врсти помоћи ради, али је веома важно да дамо пример да можемо помоћи једни другима, да будемо једни другима при руци. Зато позивам Србобранце, Туријце и Надаљчане који то могу да се укључе у ове акције. Потребна нам је и боља комуникација међу свима нама, да нам се не догоди да не знамо да неко има проблем који ми као тим људи можемо помоћи да се реши. Сви смо на истом задатку", рекао је Дебељачки.

Додели захвалнице новом пријатељу Србобрана из Египта, присуствовао је и начелник Полицијске станице Дејан Мишковић, такође један од чланова тима који организује и спроводи овакве акције.