Српски  Magyar 

Обележен Дан школе "Јован Јовановић Змај"

Просветни радници и ученици Основне школе "Јован Јовановић Змај" свечано су обележили Дан установе. За ову прилику припремљена је и изведена приредба на оба наставна језика у школи, српском и мађарском, а нешто раније је положено је цвеће на спомен бисту Јовану Јовановићу Змају у дворишту школе.

Прилику да честита Дан школе искористио је и Жолт Сакалаш, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице.

"Изражавам задовољство досегнутим нивоом квалитета образовања у вашој школи. Познато нам је да се у вашој образовној установи веома ефикасно примењују проверене образовно васпитне методе, које омогућавају успешно стицање знања. Наш савремени реформисани систем образовања подстиче модел сарадње и партнерства ученика и компетентног наставника у образовном процесу. Просветни позив је један од најлепших позива пред којим је леп и тежак задатак, док припремате младе људе за живот и учите их правим вредностима. Желимо вам да у свом позиву пратите савремене токове, да научите децу да развијају своје потенцијале, да вреднују једнакост и различитост, да поштују себе и друге и развијају племените људске вредности. Нека их ваша мудрост поведе тим путем", наводи се у честитки Сакалаша.

Свечаности у Основној школи "Јован Јовановић Змај" присуствовали су представници локалне самоуправе на челу са Радивојем Дебељачким, председником Општине Србобран, свештеници СПЦ и Римокатоличке цркве, затим бројни активни и пензионисани просветни радници, пријатељи школе, родитељи ученика и други грађани. Поводом Дана школе уручене су и јубиларне награде за 10, 20, 30 и 40 година стажа у просвети. Тема овогодишње приредбе био је спорт, а ученици су припремили бројне рецитале, окупљене упознали са записима многих писаца о спорту, те извели неколико игроказа.

 

Службени лист