Српски  Magyar 

Подељена ауто-седишта за безбедан превоз деце

Савет за безбедност саобраћаја општине Србобран у завршној акцији за 2022. годину организовао је данас нову акцију - поделу ауто-седишта за новорођене бебе. Унапређење безбедности деце у саобраћају обавезном употребом помоћних средстава једна од важних станица на путу остваривања плана "Визија 0 погинуле деце у саобраћају", који је осмислила Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, а подржава је и Савет за безбедност саобраћаја Општине Србобран.

"Младим родитељима поделили смо 22 ауто-седишта. На овај начин дајемо допринос унапређењу безбедности деце у саобраћају, прецизније деце у аутомобилима. У Србији деца највише страдају у својству путника у возилу, што значи да је одговорност на онима који их превозе и зато ова подршка треба да обезбеди да сви родитељи своју децу у аутомобилима превозе по највишим безбедносним стандардима", рекла је Милица Зарић, заменица председника Општине Србобран и председница Савета за безбедност саобраћаја.

Према подацима Агенције за безбедност саобраћаја, децу старости до три године око 70 процената родитеља превози у ауто-седиштима. Децу до пете године старости уз употребу ових седишта превози приближно половина родитеља. Похвално је што се последњих година ови проценти повећавају, а тиме и сама безбедност најмлађих.