Српски  Magyar 

Најбољим спортистима у 2022. уручене награде

Ватерполиста Лука Бошковић и Женски кошаркашки клуб Србобран најбољи су спортиста и спортски колектив у општини Србобран у 2022. години, одлука је Спортског савеза. Традиционална спортска свечаност на којој су додељена признања и најбољим младим спортистима, спортским радницима који су оставили дубок траг у развоју србобранског спорта, као и друге награде, организована је у уторак у сали Малог позоришта, у присуству бројних спортиста и љубитеља спорта. Организатор свечаности био је Спортски савез општине Србобран.

Честитајући спортистима на успесима које су остварили у 2022. години, уз посебне честитке за одлуку да своју младост и снагу усмере у спорт, Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, изразио је наду да низ успеха неће бити прекинут ни у 2023. години и да ће поново бити много спортских разлога за понос свих.

"Поносимо се са 18 клубова у Спортском савезу и сви они имаће подршку локалне самоуправе у свом раду. На путу до ваших успеха Општина Србобран, моји сарадници и ја, бићемо вам велики савезник, уз наду да ћемо заједно успети у намери да се што више младих људи бави спортом, да покажемо да смо једна од локалних самоуправа која може да поноси оним што чини за спорт и спортисте", рекао је поздрављајући спортисте Дебељачки.

Према одлуци Спортског савеза, признања за одличне резултате у 2022. години заслужили су:

- НАГРАДА ЗА НАЈБОЉЕ МЛАДЕ СПОРТИСТЕ  - ЛЕНА ЈОКИЋ - пливање, ЈОВАНА ВИРАГ - џудо, МИРЈАНА ЋЕЛБАБИН - џудо, ТАМАРА ЈОЦИЋ - тенис, ЈОВАНА ЈОВАНОВИЋ - џудо, ИВАНА ГРОЗДАНИЋ - кошарка, СВЕТОЗАР МАЛИШЕВИЋ - џудо, ЂУРЂИНА ЧОБАНОВ - атлетика, ПЕТАР ШЕГУЉЕВ - пливање

- СПЕЦИЈАЛНЕ НАГРАДЕ ЗА ПОСТИГНУТЕ РЕЗУЛТАТЕ ИЗ ОБЛАСТИ СПОРТА - СТЕФАН БУКИНАЦ и МИЛАН КОВАЧЕВ - фудбал

- НАГРАДА ЗА НАЈУСПЕШНИЈУ ШКОЛУ СПОРТА У 2022. ГОДИНИ - ШКОЛИЦА СПОРТА "СРБОБРАНСКИ СПОРТИЋ"

- НАГРАДА ЗА НАЈУСПЕШНИЈЕГ СПОРТСКОГ ТРЕНЕРА У 2022. ГОДИНИ - НИКОЛА КРГА, тренер ЖКК СРБОБРАН

- НАГРАДА ЗА ПОСЕБАН ДОПРИНОС И ИЗУЗЕТАН ЗНАЧАЈ У РАЗВОЈУ И АФИРМАЦИЈИ СПОРТА - ИВАНА ЦУРАКОВИЋ - кошарка

- НАГРАДА ЗА СВЕУКУПНИ ЛИЧНИ УЧИНАК У ОБЛАСТИ СПОРТА - СТЕВАН БЕЧЕЈАЦ - рукометни радник

- НАГРАДА ЗА НАЈУСПЕШНИЈЕГ СПОРТИСТУ У 2022. ГОДИНИ - ЛУКА БОШКОВИЋ, ватерполо

- НАГРАДА ЗА НАЈУСПЕШНИЈИ СПОРТСКИ КОЛЕКТИВ У 2022. ГОДИНИ - ЖЕНСКИ КОШАРКАШКИ КЛУБ СРБОБРАН

Уз уверење да међу награђеним расту будући велики шампиони, у име овогодишњих лауреата речи захвалности упутио је Стеван Бечејац, дугогодишњи спортски радник у рукомету.

"Као најстаријег међу добитницима посебно ме радује младост коју видим овде. Награде које смо примили су печат и доказ да наш рад, резултати и одрицања у овој и претходним годинама, нису остали непримећени, али су и велики стимуланс за наставак рада и одрицања код награђених. За нас старије ово је потврда да наш рад није био узалудан. Без доброг образовања и исправног физичког развоја нема здраве нације и знам да улагање у ове две ствари никада нису погрешна. Имао сам срећу да свој спортски живот проводим у средини која је то увек знала и сада користим прилику да позовем све оне који то могу да подрже клубове и спортисте. Хвала свима на овој за нас незаборавној вечери", рекао је Бечејац. 

Честитке поводом одличних резултата и најбоље промоције места из ког долазе, спортистима је упутила и Јасмина Шегуљев, председница Спортског савеза.

"Спортски савез представља кровну спортску организацију и тренутно имамо 18 активних спортских клубова који су под нашим окриљем. Тај број је нешто мањи у односу на претходне године, али није последица мањег броја спортиста већ фузије неколико клубова из истих грана спорта. Такве одлуке смо поздравили јер сматрамо да Србобран, као мала средина, нема ту врсту луксуза да своје постојеће спортске капацитете дели на више клубова. Такве одлуке већ доносе резултате, што је нарочито приметно у такмичењима наших млађих категорија. Трудили смо се да нашим спортистима омогућимо максималне услове за активности, али посебна захвалност иде људима који воде клубове, јер се ради о истинским спортским заљубљеницима. Захваљујући њима клубови су добро организовани и бележе одличне резултате. Подршку за рад сви налазимо у локалној самоуправи без које не би могли да функционишемо и надам се да ће она бити још боља у наредној години", рекла је Јасмина Шегуљев, председница Спортског савеза.

Награде најбољима уручили су: Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, Јовица Андрић, члан Општинског већа, Слободан Субић, директор Центра за спорт и туризам, и Јасмина Шегуљев, председница Спортског савеза.