Српски  Magyar 

Атмосфера празника у сваком дому

Сви корисници услуге Народне кухиње данас су уз редован оброк добили и богатије месне пакете и колаче, које су за њих припремили грађани и поједине организације општине Србобран. Традиционална акција мотивисана је жељом да свако домаћинство осети свечану и веселу атмосферу празника и тако барем у овим данима у страну помери честе бриге које тиште угрожене породице. Ове године уз додатак у храни дељени су и новогодишњи пакетићи свој деци из ових породица.

"Овим путем желимо да се захвалимо, пре свега, грађанима који су донели колаче како би њихови суграђани осетили чари празника, затим председнику Општине Србобран Радивоју Дебељачком, заменице председика Милици Зарић, директорки Центра за социјални рад Светлани Драгутиновић, секретару Црвеног крста Горану Радовановићу, члановима савета и запосленим у месним заједницама Србобран, Турија и Надаља, као и Унији жена СНС и Форуму жена СВМ, свима који су дали свој допринос да ова традиционална акција буде успешна. Празници су време даривања и наши суграђани још једном су показали да у себи негују дух хуманости и ја им се у име Савета МЗ Србобран захваљујем на томе", поручио је Славољуб Тешановић, председник Савета МЗ Србобран.

У подели колача, пакетића и пакета хране, уз размену најлепших жеља за наступајућу Нову годину, учествовали су представници локалне самоуправе и сви чланови Савета МЗ Србобран.