Српски  Magyar 

Пољопривредницима ускоро доступна платформа еАграр

Пољопривредни произвођачи из Србобрана, Турије и Надаља од сада имају могућност да у поштама широм Србије преузму параметре за свој еИД број, што уједно представља први корак за приступ платформи еАграр.

"Како би добили свој еИД број, који представља идентификациони лични број, пољопривредници који поседују паметне мобилне телефоне треба да оду до шалтера поште и бесплатно преузму електронски идентитет (еИД број). Они пољопривредници који не поседују паметне мобилне телефоне треба да у МУП-у изваде квалификовани електронски сертификат (КЕС), који у електронској размени података замењује потпис неког лица.

Нови информациони систем еАграр представља ново информатичко решење Управе за аграрна плаћања, који се уводи у циљу модернизације и убрзања процеса уписа података, као и промене података у Регистру пољопривредних газдинстава (РПГ) и одобравања подстицаја у пољопривреди", наводи се у саопштењу.

Подршку пољопривредницима за издавање еИД параметара и активацију ConsentID апликаце, као првог корака при коришћењу еАграра, пружаће наредних дана саветодавци Пољопривредне стручне службе Врбас.

Саветодавци ПСС Врбас биће доступни пољопривредницима у општини Србобран по следећем распореду:

уторак, 24. јануар од 08.00 до 13.00 часова - просторије ОЗЗ Турија

среда, 25. јануар од 08.00 до 13.00 часова - просторије Месне заједнице Србобран

петак, 27. јануар од 08.00 до 13.00 часова - просторије Месне заједнице Надаљ

Службени лист