Српски  Magyar 

У четвртом кварталу рођено 37 беба

Бебама рођеним у последњем кварталу 2022. године у општини Србобран, уручени су данас пакети подршке које заједно припремају и додељују локална самоуправа и Удружење грађана "Рука спаса". Овога пута поклоне је добило 37 беба, а током целе 2022. године подршка је стигла до укупно 157 девојчица и дечака, најмлађих становника Србобрана, Турије и Надаља. Уз новчану подршку од 20.000 динара, која је већ исплаћена, бебе су добиле столице за храњење од Општине Србобран, и разну другу опрему од природних материјала од УГ "Рука спаса".

"Честитам вам свима родитељство и искрено се радујем што видим све више младих људи који се одлучују на овај корак. Општина Србобран жели да буде подршка младим родитељима у данима када шире своје породице, желимо да им барем мало олакшамо подизање потомства, и у првим данима и месецима, али и касније, током школовања деце, због чега у општинском буџету све више новца издвајамо за ову намену. Деца су у фокусу свих нас појединачно и друштва у целини и морамо чинити све да се њихов развој одвија у што бољим условима, у свим породицама, у вртићима, у школама и на сваком другом месту", поручила је Милица Зарић, заменица председника Општине Србобран.  

Честитку родитељима упутила је и Савка Лазић, председница "Руке спаса", која је изразила очекивање и наду да ће младе маме које су данас примиле поклоне, истим поводом посетити зграду Општине Србобран још неколико пута. "Тренд који имамо, а то је да смо у 2022. години имали  више новорођених беба него у 2021, мора бити настављен. И ова и сличне акције организује се већ шест година управо са тим циљем", рекла је Савка Лазић.

Службени лист