Српски  Magyar 

Дан Гимназије и стручне школе "Светозар Милетић"

Гимназија и стручна школа "Светозар Милетић" обележила је данас 61. рођендан. На овај дан 1826. године у Мошорину рођен је један од најзначајнијих и најутицајнијих српских политичара у Аустроугарској Монархији у другој половини XIX века, по којем србобранска образовна установа носи име.

Овим поводом ученици и професори припремили су и извели пригодан програм. Присутни су имали прилику да чују све о бројним успесима ученика на пољу наставе, уметности, спорта, затим о литерарном конкурсу названом по некадашњем професору Гимназије Милану Дунђерском, који изазива све веће интересовање младих песника, а приредба је била и прилика за емитовање прве емисије Школске телевизије, новине која је почела да функционише са почетком другог полугодишта, и то као прва у Србији.

У програму који је најавила, уз речи добродошлице, Јасмина Шегуљев, директорка Гимназије, уживали су представници локалне самоуправе, затим свештенство СПЦ, бивши и садашњи радници Гимназије, професори, ученици и њихови родитељи. Годишњицу Гимназије честитао је и Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран. 

"Сви смо на заједничком задатку да наша Гимназија, једина на територији општине Србобран, буде још боља и да унапредимо рад и образовни процес у њој. Морамо бити примамљиви новим ученицима, морамо повећати њихов број, а то можемо јер имамо школу са великом историјом и великом традицијом, школом која је изнедрила велике људе. Надам се да ћемо наставити да се заједно боримо за статус школе који она сада има и који јој припада, а тај задатак није лак посебно не када се ради о једном малом месту као што је наш Србобран. Зато нам је то заједништво у послу још значајније и могу рећи да је сарадња локалне самоуправе и Гимназије 'Светозар Милетић' на одличном нивоу. Даћемо све од себе, у сваком смислу, материјалном, саветодавном, да школа константно напредује у будућности", рекао је Дебељачки и свим ученицима и професорима честитао Дан установе.  

 

 

Службени лист